Wegenbouwer

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Wegenbouwer?

Wegenbouwer is een algemene benaming voor vaklieden die verantwoordelijk zijn voor het aanleggen, aanpassen en onderhouden van wegen. Een wegenbouwer kan verantwoordelijk zijn voor diverse werkzaamheden, omdat het beroep wegenbouwer betrekking kan hebben op diverse soorten beroepen binnen de wegenbouw. De benaming wegenbouwer is dan ook een algemene benaming voor vaklieden die werkzaam zijn binnen de wegenbouw. Wegenbouwers werken zelden alleen, omdat dit eigenlijk niet te doen is. De meeste wegenbouwers werken met een groot team van andere vakmensen om bijvoorbeeld asfalt te kunnen verwerken tot een weg. Voordat het asfalt verwerkt kan worden zijn er nogal wat voorbereidingen nodig, zoals alle machines controleren op hun werking en het nemen van veiligheidsmaatregelen. In Nederland zijn er veel bedrijven actief op het gebied van de wegenbouw en zijn er dus ook veel verschillende soorten wegenbouwers actief, die verschillende werkzaamheden kunnen uitvoeren. Bij asfalteerwerkzaamheden gaat het vaak om grote oppervlaktes die geasfalteerd moeten worden, zoals een snelweg of andere lange wegen. De voorbereidingen voordat een weg daadwerkelijk geasfalteerd kan worden zijn vaak fors, zoals het informeren van alle bewoners langs de betreffende weg en het verzorgen van omleidingsroutes. Als een omleidingsroute niet te realiseren is zullen er in de meeste gevallen diverse veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden om veilig te kunnen werken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Wegenbouwer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Wegenbouwer

Welke opleiding is nodig om Wegenbouwer te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Wegenbouwer? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Wegenbouwer

Wat is het salaris en tarief van een Wegenbouwer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Wegenbouwer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl