Baggermeester

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Baggermeester?

Een baggermeester of baggeraar is verantwoordelijk voor baggerwerkzaamheden, die uitgevoerd kunnen worden met zelfvarend of stationair materiaal. Zelfvarend materiaal heeft bijvoorbeeld betrekking op sleephopperzuigers. Sleephopperzuigers kunnen al varend baggerspecie opzuigen om deze vervolgens op locatie te lozen. Een andere benaming voor baggerspecie is ook wel eens slib. Als baggermeester ben je werkzaam binnen de waterbouw, dat verschillende beroepen kent. Naast baggerwerkzaamheden is de baggermeester meestal verantwoordelijk voor klein onderhoud en reparaties, die uitgevoerd moeten worden aan boord van het baggerschip of aan het baggermateriaal. Baggerwerkzaamheden kunnen uitgevoerd worden op binnenwateren en op zee (buitengaats). Buitengaats heeft meestal betrekking op kust- en oeverwerken. Tegenwoordig werkt een baggermeester vaak met computers om op de juiste locatie te kunnen baggeren en te lossen. Een baggermeester werkt meestal vanuit het bedieningshuis of is werkzaam op de brug. De baggermeester is meestal de kapitein aan boord van een schip en kan leiding geven aan andere medewerkers, zoals stortwerkers. Als baggermeester komt het, afhankelijk van de werkgever, regelmatig voor dat je werkzaam bent in het buitenland. Het beroep baggermeester moet wel vrij algemeen gezien worden, omdat niet alle baggermeesters werkzaam zijn met zelfvarend materiaal. Het is dus niet zo dat een baggermeester in alle gevallen werkzaam is op een baggerschip. De klassieke baggermeester is meestal wel werkzaam op een baggerschip, wat betrekking kan hebben op binnenvaartschepen en zeeschepen. De baggersector heeft in alle gevallen wel betrekking op de waterbouw. De werkzaamheden van een baggermeester zijn aan te merken als belangrijke werkzaamheden, omdat het baggeren van slib om verschillende redenen belangrijk is.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Baggermeester

Wat is het salaris en tarief van een Baggermeester? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Baggermeester in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Baggermeester

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Baggermeester bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl