Wegwerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Wegwerker?

Een wegwerker is iemand die werkzaamheden op en/of aan de weg uitvoert. Als wegwerker kan je verantwoordelijk zijn voor verschillende werkzaamheden, afhankelijk van de specifieke functie. De term wegwerker moet dan ook gezien worden als algemene term die aangeeft dat iemand op en langs wegen werkzaam is. Een wegwerker kan bijvoorbeeld een wegenbouwer zijn, maar kan ook verantwoordelijk zijn voor het aanbrengen van de wegmarkeringen. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld wegwerkers, die ingezet worden om de bermen te maaien. Maar denk ook aan grondwerkers of aan de bekende weginspecteurs, die ook aangemerkt kunnen worden als wegwerker. Het beroep wegwerker is dan ook zeer breed te noemen en kan meerdere disciplines omvatten. Meestal worden met wegwerkers alle arbeiders bedoeld, die gezamenlijk aan een weg werken. Daarnaast is het zo dat een wegwerker niet werkzaam hoeft te zijn voor civiele aannemersbedrijven, omdat wegwerkers ook werkzaam kunnen zijn voor gemeentes. In dat geval zal een wegwerker in de meeste gevallen verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van klein onderhoud aan en langs wegen. Een wegwerker kan dus niet in alle gevallen aangemerkt worden als wegenbouwer. Het is ook niet zo dat wegwerkers alleen aan snelwegen of andere drukke wegen werken. Een wegwerker kan ook verantwoordelijk zijn voor het onderhouden van ruiterpaden of andere soorten paden. Als een wegwerker alleen te maken heeft met het onderhouden en/of vernieuwen van wegen is de term wegenbouwer meestal van toepassing. Wegwerkzaamheden komen op veel manieren voor en kunnen betrekking hebben op verschillende vaklieden. Het onderhouden van wegen komt in de praktijk dus op verschillende manieren voor. Denk bijvoorbeeld ook aan de bekende stratenmakers, die binnen een gemeente verantwoordelijk kunnen zijn voor het herstellen van verzakte stoeptegels.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Wegwerker

Wat is het salaris en tarief van een Wegwerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Wegwerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Wegwerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Wegwerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl