Asfaltwerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Asfaltwerker?

Een asfaltwerker is een civiele vakman die werkzaam is binnen de asfaltwegenbouw, wat meestal uit meerdere disciplines is samengesteld. Zo kennen we de zogenaamde balkmannen, sproeiwagen bestuurders en machinisten, die gezamenlijk asfaltwerkers genoemd worden. Binnen Nederland werken asfaltwerkers met grindasfaltbeton, steenslagasfaltbeton en met open en dicht asfaltbeton (ZOAB). Asfalt bestaat uit zand en grind en een bindmiddel, namelijk bitumen. Asfaltwerkers hanteren niet steeds dezelfde samenstelling van het asfalt. De samenstelling van asfalt kan verschillen per laag. De onderste asfaltlagen hebben als functie krachtoverdracht op de ondergrond. De bovenste asfaltlaag moet juist zorgen voor goede rijeigenschappen, zodat er een optimaal wegcontact ontstaat. Asfalt wordt normaliter verwerkt bij een temperatuur van honderdvijftig graden Celsius, maar tegenwoordig kan het ook verwerkt worden bij een lagere temperatuur van ongeveer zeventig graden Celsius. Het beroep asfaltwerker moet vrij algemeen gezien worden, omdat de term asfaltwerker betrekking kan hebben op verschillende vaklieden binnen de asfaltwegenbouw. Over het algemeen zal een asfaltwerker werkzaam zijn binnen een ploeg van asfaltwerkers, die allemaal verantwoordelijk zijn voor specifieke werkzaamheden, zoals het bedienen van asfaltafwerkmachines, het afwerken van randen of het egaliseren van asfalt. Over het algemeen zal een asfaltwerker veel in de avond of nacht werkzaam zijn om het verkeer zo min mogelijk te hinderen. Dit neemt niet weg dat asfaltwerkers ook overdag werkzaam kunnen zijn. Als asfaltwerker zal je over het algemeen werkzaam zijn binnen de grotere projecten, waarbinnen veel verschillende vaklieden werkzaam zijn. Een andere benaming voor asfaltwerker kan ook zijn asfaltwegenbouwer.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Asfaltwerker

Wat is het salaris en tarief van een Asfaltwerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Asfaltwerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Asfaltwerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Asfaltwerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl