Verwarmingsmonteur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Verwarmingsmonteur?

Een verwarmingsmonteur is een vakman die verantwoordelijk is voor het installeren, aanpassen en onderhouden van verwarmingssystemen. Het beroep verwarmingsmonteur behoort toe tot de installatietechniek en is een breed beroep. Een goed verwarmingsmonteur moet over de nodige vakkennis beschikken, omdat een verwarmingsmonteur met verschillende verwarmingssystemen en verwarmingstechnieken te maken krijgt. Het beroep verwarmingsmonteur heeft niet alleen betrekking op het installeren van cv-ketels omdat er tegenwoordig ook ander systemen toegepast kunnen worden om huizen en ander soort gebouwen te kunnen verwarmen, zoals boilers en warmtepompen. Het op de juiste manier installeren van dit soort verwarmingssystemen moet uitgevoerd worden door de juiste vakmensen, omdat het specialistische werkzaamheden betreft. Het beroep verwarmingsmonteur is in veel gevallen een afleiding van het beroep loodgieter, echter kan het beroep verwarmingsmonteur ook gezien worden als een aparte specialisatie. De laatste jaren zijn de nieuwe cv ketels sterk verbeterd als het om rendement gaat. Door steeds maar hogere energieprijzen is het erg belangrijk geworden om het rendement van een ketel te verhogen. Tegenwoordig noemt men ketels met een rendement vanaf negentig procent dan ook hoog rendement ketels. Dit soort ketels en ander soort ketels kan over het algemeen alleen op de juiste manier functioneren als de ketel op de juiste manier geïnstalleerd is. Ook het op de juiste manier inregelen van dit soort systemen is over het algemeen erg belangrijk. Ook dit soort werkzaamheden behoort toe tot de verantwoordelijkheden van een verwarmingsmonteur.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Verwarmingsmonteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Verwarmingsmonteur

Welke opleiding is nodig om Verwarmingsmonteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Verwarmingsmonteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Verwarmingsmonteur

Wat is het salaris en tarief van een Verwarmingsmonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Verwarmingsmonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Verwarmingsmonteur zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl