Verwarmingsmonteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Verwarmingsmonteur?

Een verwarmingsmonteur is verantwoordelijk voor het plaatsen en installeren van verwarmingen, verwarmingsbuizen en verwarmingssystemen. Een verwarmingsmonteur is over het algemeen niet verantwoordelijk voor het onderhouden van verwarmingssystemen, omdat dit toebehoort tot de werkzaamheden van een loodgieter. Het beroep verwarmingsmonteur is dan ook een afleiding van het beroep loodgieter. De meeste verwarmingsmonteurs zijn werkzaam binnen de nieuwbouw en niet werkzaam voor particulieren. Een verwarmingsmonteur moet over de nodige vakkennis beschikken, omdat een verwarmingsmonteur met verschillende verwarmingssystemen en verwarmingstechnieken te maken krijgt. Het beroep verwarmingsmonteur heeft niet alleen betrekking op het installeren van cv-ketels, omdat er tegenwoordig ook ander systemen toegepast worden om gebouwen te verwarmen, zoals boilers en warmtepompen. Het op de juiste manier installeren van dit soort verwarmingssystemen moet uitgevoerd worden door gespecialiseerde vakmensen, omdat het specialistische werkzaamheden betreft. De laatste jaren zijn nieuwe cv-ketels sterk verbeterd als het om rendement gaat. Door de stijgende energieprijzen is het belangrijk geworden om het rendement van cv-ketels te verhogen. Tegenwoordig noemt men cv-ketels met een rendement vanaf negentig procent hoog rendement ketels. Dit soort cv-ketels kan alleen op de juiste manier functioneren als de cv-ketel op de juiste manier geïnstalleerd is. Ook het op de juiste manier inregelen van cv-ketels is belangrijk. Het inregelen van cv-installaties en andere installaties behoort tot de werkzaamheden van een verwarmingsmonteur. De inhoudelijke werkzaamheden van een verwarmingsmonteur zijn deels afhankelijk van de kennis en ervaring. Een verwarmingsmonteur kan bijvoorbeeld ook alleen verantwoordelijk zijn voor het ophangen van verwarmingen en het aanleggen van verwarmingsbuizen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Verwarmingsmonteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Verwarmingsmonteur

Welke opleiding is nodig om Verwarmingsmonteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Verwarmingsmonteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Verwarmingsmonteur

Wat is het salaris en tarief van een Verwarmingsmonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Verwarmingsmonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Verwarmingsmonteur zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Verwarmingsmonteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Verwarmingsmonteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl