Team Mijnzzp

Algemene informatie over de installatietechniek

De installatietechniek bestaat uit verschillende vakgebieden die allemaal te maken hebben met het opbouwen, aanpassen of onderhouden van technische installaties. Dit betreft niet alleen reguliere loodgieterswerkzaamheden maar ook andere werkzaamheden, zoals het opbouwen of onderhouden van roltrappen en liften of het installeren van een nieuwe meterkast. Het vakgebied installatietechniek is zeer breed te noemen en kan betrekking hebben op uiteenlopende soorten beroepen. Binnen de installatietechniek werken in Nederland ongeveer 145.000 werknemers in loondienst bij ruim 9.000 verschillende installatiebedrijven. Daarnaast werken er binnen de installatietechniek vrij veel zelfstandig ondernemers, die zich meestal prima kunnen redden als ondernemer omdat de werkzaamheden vrij specifiek te noemen zijn. De diverse specialisaties binnen de installatietechniek zijn meestal niet zomaar uit te voeren door niet opgeleide werknemers, waardoor er binnen deze branche voldoende mogelijkheden bestaan als ondernemer.

Carrièremogelijkheden binnen de installatietechniek

Binnen de installatietechniek bestaan er voldoende carrièremogelijkheden, zoals door het volgen van aanvullende opleidingen en cursussen. Daarnaast bestaan er verschillende werkzaamheden binnen de installatietechniek die alleen uitgevoerd mogen worden door gediplomeerde vakmannen of vakvrouwen. Door middel van certificaten of diploma's moeten zij kunnen aantonen dat ze over bepaalde vaardigheden of kennis beschikken. Binnen de installatietechniek is bijscholing door het volgen van extra opleidingen of cursussen erg belangrijk, omdat nieuwe technieken en mogelijkheden elkaar snel opvolgen.

Brancheverenigingen en belangenbehartigers binnen de installatietechniek

Starten als zelfstandig ondernemer binnen de installatietechniek

Binnen de installatietechniek zijn redelijk veel zelfstandig ondernemers actief, die verschillende vakdisciplines kunnen uitvoeren. Wie wil starten als zelfstandig ondernemer binnen de installatietechniek zal zich altijd goed moeten laten adviseren, zoals door de kamer van koophandel of eventuele belangenbehartigers binnen de branche. De meeste ondernemers binnen de installatietechniek zijn ervaren vakmannen of vakvrouwen die verschillende diensten kunnen aanbieden, afhankelijk van de specialisatie. Binnen de installatietechniek is er over het algemeen ruim voldoende werk te verkrijgen, omdat de werkzaamheden erg specifiek zijn en om de nodige kennis vragen.

Informatie over de installatietechniek op Mijnzzp

Binnen de installatietechniek branche op Mijnzzp hebben wij momenteel 20 beroepen opgenomen, die uitgebreid omschreven zijn en tevens voorzien zijn van één of meerdere filmpjes. Bij alle beroepen hebben wij vaste informatie opgenomen zoals mogelijke opleidingen, waar je kan werken, competenties, arbeidsmarktperspectief en arbeidsvoorwaarden. De installatietechniek branche op Mijnzzp trekt dagelijks veel bezoekers die op zoek zijn naar mogelijke opleidingen of zoeken naar algemene informatie over de branche. Ook veel scholieren bezoeken onze website regelmatig voor spreekbeurten.

Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp

Gebruik de knop hieronder voor een overzicht van alle bedrijven in de branche Installatietechniek op Mijnzzp.nl.

Bedrijven in deze branche

Mijnzzp.nl

Zzp-ers en advertenties