Telecom monteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Telecom monteur?

Een telecom monteur is iemand die telecomnetwerken en telecominstallaties installeert, repareert en onderhoudt. Een telecom monteur heeft een breed takenpakket. Als een telecom monteur verantwoordelijk is voor het aanleggen van glasvezel, werkt hij veel samen met verschillende glasvezelmonteurs en grondwerkers. Sommige telecom monteurs werken in de antennebouw, die te maken heeft met telefonie, maar veel telecom monteurs werken ook vaak op locatie. Naast het installeren, repareren en onderhouden van de verschillende installaties, gaande van modems tot antennes, moet hij ook het klantcontact zo aangenaam mogelijk maken. Een telecom monteur moet dan ook klantgericht en klantvriendelijk te werk gaan bij al zijn werkzaamheden. Welke specifieke taken een telecom monteur precies heeft, is afhankelijk van het bedrijf waarvoor hij of zij werkzaam is. Als monteur van telecom moet je dus van vele markten thuis zijn. Je contact met de klant is samen met de service die je verleent immers allesbepalend voor de winst die je bedrijf kan maken. Als telecom monteur kan je op zelfstandige basis of in vast dienstverband werkzaam zijn. Je kan telecom monteur worden op verschillende manieren. Er bestaan voltijdse opleidingen, zoals een Mbo-opleiding, maar je kan evengoed geschoold worden door je werkgever. Je kan niet zonder opleiding aan de slag, want een monteur van telecom moet beschikken over bepaalde certificaten. Een telecom monteur moet over technisch inzicht beschikken en de laatste technieken kennen. Het is een beroep dat raakvlakken heeft met de beroepen van elektrotechnicus, antennebouwer, installateur, servicemonteur (ICT) en veldwerker. Ook de beroepen van netwerkbeheerder, glasvezelmonteur en storingsmonteur hebben overeenkomsten met het beroep van telecom monteur. Vanzelfsprekend kan een telecom monteur ook gespecialiseerd zijn in specifieke werkzaamheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Telecom monteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Telecom monteur

Wat is het salaris en tarief van een Telecom monteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Telecom monteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Telecom monteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Telecom monteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl