Zinkwerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Zinkwerker?

Een zinkwerker is een dakdekker of loodgieter, die zich gespecialiseerd heeft in het monteren, bewerken en solderen van zink. Zink kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, zoals goten, hemelwaterafvoeren, dakbedekking en omlijstingen. Omlijstingen heeft meestal betrekking op de zijkanten van dakkapellen of een ander dakvlak, dat waterdicht gemaakt wordt door middel van zink. Het bewerken en toepassen van zink wordt in de praktijk meestal gecombineerd met het loodgietersvak. Maar het solderen, bewerken en monteren van zink is ook iets wat overgelaten kan worden aan een gespecialiseerde zinkwerker, omdat ervaring als zinkwerker belangrijk is. Het op de juiste manier toepassen van zink is belangrijk, evenals het dicht solderen van de naden. Vooral het netjes dicht laten vloeien van zink naden vergt ervaring, zodat er geen lekkages ontstaan. Een zinkwerker is meestal ook gespecialiseerd in koperen goten en afvoeren. Zink is binnen de installatiebranche en bouwsector een populair materiaal, omdat zink veel toepassingsmogelijkheden kent. Daarnaast is zink duurzaam als het op de juiste manier toegepast wordt. Door het gebruiken van zink zijn ook lastige constructies waterdicht te maken, wat met andere bouwmaterialen minder makkelijk is. Denk bijvoorbeeld aan lastige hoeken, die met zink waterdicht gemaakt worden. Zoals eerder omschreven vraagt het bewerken en verwerken van zink wel om de nodige vakmanschap, omdat ervaring en kennis belangrijk zijn. Het is niet zo dat alleen loodgieters met zink werken. Ook dakdekkers maken regelmatig gebruik van zink. Zink is vooral populair als toepassing voor dakgoten, omdat zink relatief gezien niet veel kost en goed bewerkbaar is. Daarnaast is de levensduur van zink lang, mits het op de juiste manier aangebracht wordt. Een goot van zink gaat minstens veertig jaar mee als deze op de juiste manier gemonteerd is. Als er bijvoorbeeld water in de goot blijft staan zal dit de levensduur van het zink verkorten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Zinkwerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Zinkwerker

Wat is het salaris en tarief van een Zinkwerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Zinkwerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Zinkwerker zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Zinkwerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Zinkwerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl