Sanitair specialist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Sanitair specialist?

Een sanitair specialist is een retailer, groothandelaar of installateur, die zich gespecialiseerd heeft in het betere sanitair en aanverwante producten, zoals douchecabines, douchebakken, baden, spiegels, toiletten, wastafels, badkamermeubels en bijzondere radiatoren. Daarnaast is het denkbaar dat een sanitair specialist gespecialiseerd is in tegelwerk. De meeste sanitair winkels bieden verschillende producten en diensten aan en zijn op een brede manier gespecialiseerd. Naast het aanbieden van sanitair kan een sanitair specialist andere losse accessoires aanbieden, zoals toiletrolhouders, toiletmatten, grepen, badmatten, planchetten of douchezitjes. Tegenwoordig bieden de meeste sanitair specialisten ook luxe wellness producten aan, zoals sauna's of buitenbaden. Als sanitair specialist heb je meestal te maken met installateurs en particulieren, die op zoek zijn naar kwalitatief goed sanitair en aanverwante producten. In de meeste gevallen kan een sanitair adviseur aangemerkt worden als specialist, die mensen kan voorzien van advies. Het adviseren van mensen is belangrijk, omdat er tegenwoordig veel mogelijkheden bestaan als het aankomt op technische installaties en het bijbehorende sanitair. In de praktijk is het denkbaar dat een sanitair specialist beschikt over een eigen montagedienst of dat een sanitair specialist zal samenwerken met vaste installateurs. Daarnaast zijn er sanitair specialisten, die zich gespecialiseerd hebben in het uitvoeren van complete badkamer verbouwingen en keuken verbouwingen. Ook de betere installatiebedrijven kunnen beschikken over een eigen showroom, waarbinnen verschillende installaties en sanitair verkocht worden. Het beroep sanitair specialist moet dus wel vrij algemeen gezien worden, omdat dit betrekking kan hebben op verschillende winkels, groothandels en andere specialisten. Zoals eerder omschreven betreft dit meestal het betere sanitair en aanverwante artikelen, die niet overal te koop zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Sanitair specialist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Sanitair specialist

Wat is het salaris en tarief van een Sanitair specialist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Sanitair specialist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Sanitair specialist zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Sanitair specialist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Sanitair specialist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl