Glasvezelmonteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Glasvezelmonteur?

Een glasvezelmonteur is een monteur die verantwoordelijk is voor het aanleggen, lassen, aansluiten en onderhouden van glasvezelnetwerken. Als glasvezelmonteur verzorg je ook de afwerking van de glasvezelbekabeling en connectoren. Daarnaast ben je als glasvezelmonteur verantwoordelijk voor het uitvoeren van metingen en het opstellen van meetrapportages. Een andere benaming voor glasvezelmonteur is soms ook wel glaslasser, echter bestaan de werkzaamheden van een glasvezelmonteur niet alleen uit het lassen van glasvezelkabels. Wel kan het zijn dat glasvezelmonteurs verantwoordelijk zijn voor specifieke werkzaamheden. Het aansluiten van de glasvezels is meestal maar een klein deel van de werkzaamheden, omdat er bijvoorbeeld ook gleuven gegraven moeten worden in de straat om de glasvezelbekabeling aan te kunnen leggen. Een glasvezelmonteur zal in de meeste gevallen samenwerken binnen een team van verschillende vaklieden. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een glasvezelmonteur het beste omschrijven als het aanleggen, monteren en/of lassen van glasvezelkabels. Glasvezel is tegenwoordig populair, omdat glasvezel het mogelijk maakt om datasignalen met hoge snelheid te transporteren, waardoor betere resultaten behaald worden. Ook de betrouwbaarheid van datasignalen neemt door glasvezel aanzienlijk toe. Het is de allround glasvezelmonteur die verantwoordelijk is voor het aanleggen en installeren van glasvezelkabels. Glasvezel is een hoogwaardige communicatietechnologie en bestaat uit flinterdunne en zeer sterke glasdraad waarmee licht wordt getransporteerd. Een groot voordeel van glasvezel is dat glasvezel storingsvrij is en dat data zich razendsnel kan verplaatsen. Glasvezel is de nieuwe standaard voor huishoudens en bedrijven. Een andere benaming voor glasvezelverbindingen tot aan de woning en bedrijven is soms wel Fiber to the home (FTTH) en Fiber to the office (FTTO).

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Glasvezelmonteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Glasvezelmonteur

Wat is het salaris en tarief van een Glasvezelmonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Glasvezelmonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Glasvezelmonteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Glasvezelmonteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl