Koelmonteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Koelmonteur?

Een koelmonteur is een installateur die zich gespecialiseerd heeft in het installeren, onderhouden en repareren van koel- en klimaatbeheersingssystemen. Denk hierbij aan koeltechnische installatie, airconditioners en aan luchtbehandelingsinstallaties. Een koelmonteur is gespecialiseerd in koeltechniek en kan verantwoordelijk zijn voor verschillende werkzaamheden, zoals het opbouwen of onderhouden van koelmachines, afhankelijk van de opdracht. Als koelmonteur ben je in alle gevallen een allround installateur, die moet beschikken over meerdere disciplines. Daarnaast is een koelmonteur aan te merken als onderhoudsmonteur, die zelfstandig storingen moet oplossen. Koelmachines komen in de praktijk op verschillende manieren voor en worden gebruikt in diverse branches op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan koelwagens voor transport, aan koelvitrines zoals die gebruikt worden door retailers en aan koelsystemen, die gebruikt worden door ziekenhuizen om geneesmiddelen op de juist manier te koelen. Er zijn veel bedrijven en instanties te bedenken, die op verschillende manieren gebruikmaken van koelsystemen. Dit soort koelsystemen moet jaarlijks onderhouden worden en gekeurd worden, afhankelijk van de installatie. Ook het onderhouden van klimaatbeheersingssystemen behoort tot de werkzaamheden van een koelmonteur. In de meeste gevallen is een koelmonteur iedere dag op verschillende locaties werkzaam om koelsystemen te onderhouden, te keuren of te repareren. Als koelmonteur heb je met verschillende koelinstallaties te maken, dat kan variëren van eenvoudige tot complex installaties. Eenvoudige installaties zijn bijvoorbeeld de koelcellen, die gebruikt worden door retailers. Complexe installaties heeft meestal betrekking op luchtbehandelingsinstallaties zoals die te vinden zijn in grote gebouwen. Een koelmonteur moet over aanvullende opleidingen en certificering beschikken om te mogen werken aan koelinstallaties.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Koelmonteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Koelmonteur

Welke opleiding is nodig om Koelmonteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Koelmonteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Koelmonteur

Wat is het salaris en tarief van een Koelmonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Koelmonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Koelmonteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Koelmonteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl