Werkplaatsinrichter

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Werkplaatsinrichter?

Een werkplaatsinrichter is verantwoordelijk voor het inrichten van werkplaatsen. Het beroep werkplaatsinrichter kom vrij veel voor binnen het bedrijfsleven en heeft alles te maken met het efficiënt en veilig inrichten van werkplaatsen, inclusief het veilig houden van werkplaatsen, door ze regelmatig te controleren en eventueel te keuren. Het inrichten van werkplaatsen is meestal een samenspel met de leverancier van machines en gereedschappen. Omdat de meeste bedrijven met vaste handelingen te maken hebben, is het belangrijk dat machines op de juiste volgorde geplaatst worden, zodat er zo min mogelijk gelopen hoeft te worden, waardoor efficiënt gewerkt kan worden. Voordat de machines geleverd worden zal er in de meeste gevallen een werktekening gemaakt worden, zodat alle afmetingen bekend zijn en de elektricien kan zien waar welke stopcontacten geplaatst moeten worden in de werkplaats. Traditioneel gezien heeft het beroep werkplaatsinrichter vooral betrekking op autowerkplaatsen en op werkplaatsen zoals die door aannemers gebruikt worden. Binnen dit soort werkplaatsen is het belangrijk dat alle machines en gereedschappen op de juiste plek staan. Het zijn vooral de grotere bedrijven die complete werkplaatsinrichtingen verkopen, die aangemerkt kunnen worden als werkplaatsinrichter. Het op een goede manier inrichten van werkplaatsen is een discipline die niet onderschat worden moet, omdat bedrijven veel baat hebben bij een goed ingerichte werkplaats. Bij een verkeerde indeling zullen monteurs of andere vaklieden onnodig veel moeten lopen en kan de veiligheid in het geding komen. Daarnaast beschikken de meeste werkplaatsinrichters over kennis van wet- en regelgeving, zoals van geluidsnormen en milieumaatregelen. Het beroep werkplaatsinrichter moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat een werkplaatsinrichter verschillende werkplaatsen kan inrichten, afhankelijk van de branche waarbinnen de inrichter werkzaam is.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Werkplaatsinrichter

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Werkplaatsinrichter

Wat is het salaris en tarief van een Werkplaatsinrichter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Werkplaatsinrichter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Werkplaatsinrichter

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Werkplaatsinrichter bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl