Sauna monteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Sauna monteur?

Een sauna monteur is een installateur die zich gespecialiseerd heeft in het installeren, inregelen en onderhouden van sauna's. Als sauna monteur kan je met verschillende sauna's te maken krijgen van groot tot klein. De grotere professionele sauna's zijn meestal te vinden binnen wellnesscentra en zwemcomplexen. De kleinere sauna's worden meestal bij particulieren thuis geplaatst. Het opbouwen van grote sauna's is in veel gevallen maatwerk, dat overgelaten moet worden aan gespecialiseerde sauna monteurs. De kleine sauna's zoals die bij mensen thuis te vinden zijn kunnen meestal zelfstandig opgebouwd worden. Dit zijn vaak complete bouwpakketten, die alleen nog in elkaar gezet hoeven te worden. Buiten de traditionele sauna's worden er tegenwoordig ook infrarood sauna's verkocht. Het installeren en onderhouden van sauna's, zoals een sauna monteur doet, heeft meestal betrekking op de duurdere sauna's, die meestal veel gebruikt worden. Met andere woorden zal een sauna monteur vooral werkzaam zijn voor bedrijven die gebruikmaken van professionele sauna's. Daarnaast is het denkbaar dat een sauna monteur bij mensen thuis sauna's zal installeren en onderhouden. Het installeren en onderhouden van sauna's betreft in alle gevallen specifieke werkzaamheden, die overgelaten moeten worden aan de juiste vakmensen. Sauna's die intensief gebruikt worden hebben net zo als andere gebruiksvoorwerpen onderhoud nodig. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de saunastenen of aan het repareren van de saunaoven. Ook kan het voorkomen dat de banken binnen een sauna vervangen moeten worden, omdat ze versleten zijn. Een ander voorbeeld is het vervangen van hang-en-sluitwerk dat versleten is. In de meeste gevallen is het belangrijk dat de originele onderdelen gebruikt worden, die toebehoren tot de sauna. Vanzelfsprekend kan een sauna monteur voor verschillende bedrijven werkzaam zijn, waardoor de inhoudelijke werkzaamheden per bedrijf kunnen verschillen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Sauna monteur

Wat is het salaris en tarief van een Sauna monteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Sauna monteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Sauna monteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Sauna monteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl