Paneelbouwer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Paneelbouwer?

Een paneelbouwer is een elektrotechnicus, die verantwoordelijk is voor het opbouwen van besturingskasten en bedieningspanelen. Als paneelbouwer ben je werkzaam binnen de elektrotechniek, gericht op de installatietechniek. Een paneelbouwer is dus verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van meestal complexe besturingskasten en bedieningspanelen, die binnen de industrie en andere branches toegepast worden. Schakelkasten en regelkasten komen tegenwoordig overal voor en zijn voor de industrie en andere branches onmisbaar, omdat anders de machines of installaties niet kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan een robot, die zonder regelkast niet aangestuurd kan worden. Maar denk bijvoorbeeld ook aan kermisattracties of aan attracties in pretparken, die niet kunnen werken zonder schakelkast of regelkast. Het zijn de schakelkasten en/of regelkasten, die zo geprogrammeerd zijn dat machines en installaties precies weten, wat er allemaal moet gebeuren op het juiste moment. Daarnaast zijn de meeste moderne regelkasten zo slim dat ze automatisch foutmeldingen kunnen doorgeven aan de leverancier, zodat de faalkosten laag blijven. Als paneelbouwer werk je over vanaf een werkschema, waarbinnen precies is opgenomen hoe regelkasten of besturingskasten opgebouwd moeten worden. Daarnaast is een paneelbouwer verantwoordelijk voor het opzetten en bedraden van besturingssystemen, die nodig zijn om een installatie te laten functioneren. De werkzaamheden van een paneelbouwer zijn aan te merken als zeer specialistische werkzaamheden, die alleen uitgevoerd kunnen worden door de juiste vakmensen, die beschikken over de nodige kennis en ervaring. Regelkasten binnen de industrie kunnen vergeleken worden met grote meterkasten, zoals wij die allemaal in huis hebben, maar dan veel complexer. Een regelkast heeft minimaal twee aparte delen, namelijk één deel voor de stroomvoorziening en zekeringen en één deel waar de diverse systemen aangestuurd worden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Paneelbouwer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Paneelbouwer

Wat is het salaris en tarief van een Paneelbouwer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Paneelbouwer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Paneelbouwer zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Paneelbouwer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Paneelbouwer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl