Team Mijnzzp

Wat doet een Servicemonteur (techniek)?

Een servicemonteur is verantwoordelijk voor het onderhouden en repareren van installaties of machines om storingen te verhelpen. Het gaat hier niet zozeer om preventief onderhoud en dat laat meteen een verschil zien met een onderhoudsmonteur. In deze functie is er namelijk wel een specifieke verantwoordelijkheid als het gaat om het uitvoeren van preventieve onderhoudsbeurten om te voorkomen dat er storingen ontstaan. Een servicemonteur heeft de belangrijke taak om storingen te verhelpen en periodiek serviceonderhoud uit te voeren. Dat is onder meer belangrijk met betrekking tot de garantie op installaties en machines. Naast het uitvoeren van serviceonderhoud voert een servicemonteur ook reparaties uit. Dat gebeurt doorgaans op locatie bij klanten, maar de werkzaamheden kunnen ook in een fabriek plaatsvinden. Bijvoorbeeld als een apparaat defect is en onder de fabrieksgarantie valt. Het hangt af van de werkomgeving welke specifieke taken tot de functie van servicemonteur behoren. Er zijn namelijk allerlei werkgebieden waar een servicemonteur kan werken. Denk maar aan branches als de elektrotechniek net als aan installatietechniek of aan koeltechniek. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om als servicemonteur wasmachines te onderhouden en repareren. Of aan het uitvoeren van serviceonderhoud aan apparatuur in een ziekenhuis. Zo zijn er ook cv-ketels of computerapparatuur te onderscheiden als installaties en apparaten waar een servicemonteur service voor verleent. Naast een specifiek werkgebied is het ook mogelijk dat een servicemonteur allround is in de uitvoering van werkzaamheden. Je bent dan breder inzetbaar. In aanvulling op de praktische werkzaamheden is het doorgaans ook een taak van een servicemonteur om materialen te bestellen. Ook het opstellen van rapportages over het functioneren van apparaten en installaties kan tot de werkzaamheden behoren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Servicemonteur (techniek)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Servicemonteur (techniek)

Wat is het salaris en tarief van een Servicemonteur (techniek)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Servicemonteur (techniek) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Servicemonteur (techniek) zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Servicemonteur (techniek)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Servicemonteur (techniek) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl