Airco installateur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Airco installateur?

Een airco-installateur is werkzaam binnen de koude- en installatietechniek en heeft zich heeft gespecialiseerd in het aanleggen, onderhouden en keuren van airco-installaties. Andere benamingen voor airco zijn ook wel airconditioning, klimaatregelaar of luchtregelaar. Binnen de installatietechniek heeft de koudetechniek een speciale status, omdat niet alle installateurs zomaar aan airco-installaties mogen werken. Als een installateur niet beschikt over de juiste papieren mag hij of zij niet werken aan koelsystemen en kan de installateur in de meeste gevallen geen airco systemen inkopen. Airco systemen mogen alleen verkocht worden aan gecertificeerde bedrijven en installateurs. Certificering als airco-installateur is dan ook belangrijk, omdat je anders niet aan airco-installaties mag werken. Deze certificering is van belang, omdat koelmiddelen in airco's schadelijk zijn voor het milieu. Een airco-installateur zal het F-gassen examen moeten afleggen, voordat hij of zij aan koelinstallaties mag werken waarbij gefluoriseerde broeikasgassen of gereguleerde stoffen vrij kunnen komen. Het installeren van airco-installaties betreft net zo als andere installatiewerkzaamheden specialistische werkzaamheden, die overgelaten moeten worden aan de juiste vaklieden. Ook het inregelen van airco-installaties is bij complexe airco systemen niet makkelijk. Het zijn de gerectificeerde airco installateurs, die over de juiste vakkennis beschikken om airco-installaties op de juiste manier te installeren en te onderhouden. Het grote voordeel van airconditioning is dat de temperatuur en luchtvochtigheid in gebouwen op een aangenaam niveau gehouden kunnen worden. Zonder airconditioning kan het in gebouwen, zoals in een kantoorgebouw te warm worden, waardoor mensen minder goed kunnen functioneren. Tegenwoordig komen airco's overal voor, zoals in auto's en vliegtuigen om het binnenklimaat te beheersen. Vanzelfsprekend kunnen de meeste airco installateurs ook andere werkzaamheden uitvoeren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Airco installateur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Airco installateur

Wat is het salaris en tarief van een Airco installateur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Airco installateur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Airco installateur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Airco installateur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Airco installateur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl