Opleiding tot Elektricien

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingMonteur Elektrotechnische Installaties (Mbo 2)
VervolgopleidingLeidinggevend Elektrotechnische Installaties
VervolgopleidingElektrotechniek (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties

Wie een opleiding zoekt als allround elektricien kan het beste de opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties volgen. Deze brede Mbo-opleiding kent verschillende vakgebieden en specialisaties, zoals elektrotechnische installaties in gebouwen, datanetwerken (hardware), telecominstallaties, lichtreclamesystemen, beveiligingssystemen, verkeerssignalering en andere soorten elektrotechnische installaties. Tijdens de opleiding leer je klussen zelfstandig uit te voeren, zoals het bouwen en installeren van nieuwe installaties, onderhoud uit te voeren en storingen te verhelpen. Andere vakken die tijdens de opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties aan bod zullen komen zijn in de meeste gevallen technische tekenen, rekenen en Nederlands. Over het algemeen zal je tijdens deze opleiding vier dagen in de week werken en één dag in de week naar school gaan voor de theorie. Er worden zowel in de praktijk als op school op verschillende momenten examens afgenomen, die samen het diploma vormen.

Opleidingsduur en niveau Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties

De Mbo-opleiding tot allround elektricien neemt doorgaans vier jaar in beslag en is een opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties

Na de opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties op niveau drie is het mogelijk om de opleiding leidinggevend monteur elektrotechnische Installaties te volgen, die ongeveer twee jaar in beslag zal nemen. Met de afgeronde opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties op niveau drie is het niet mogelijk om door te groeien tot een Hbo-opleiding. Wie wel over een Mbo-diploma niveau vier beschikt kan doorgroeien tot de Hbo-opleiding Elektrotechniek

Vooropleiding Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties

De meeste Mbo-scholen bieden ook een vooropleiding tot monteur elektrotechnische installaties op niveau twee, die ongeveer twee jaar in beslag neemt. Met de afgeronde opleiding monteur elektrotechnische installaties is het automatisch mogelijk om door te groeien tot de opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om deel te nemen aan de opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties met een vergelijkbare opleiding op niveau twee.

Mijnzzp.nl