Industrieel bakker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Industrieel bakker?

Een industrieel bakker heeft als taak om verschillende grondstoffen om te zetten tot brood en andere bakkersproducten. Daarbij komen diverse werkzaamheden kijken, zoals het bereiden van deeg net als het bedienen van ovens en het controleren van dat proces. Ook het uitvoeren van kwaliteitscontroles kan tot de taken van een industrieel bakker behoren. Het is een beroep binnen de food-productie, waarbij het gehele bakproces betrokken is. Bij het bereiden van deeg wordt er gewerkt volgens een vaststaand recept. Dat kan gaan om de deegbereiding voor het bakken van brood, maar ook om de voorbereiding voor bijvoorbeeld het bakken van zoetwaren. Tot de taken behoort het dan ook om voedingsmiddelen te kneden en te mengen. Per soort brood of zoetwaren of hartige bakproducten is het de taak van een industrieel bakker om de bakkerijmachine juist in te stellen. Verder is er sprake van ondersteuning tijdens het bakproces en uitvoeren van registraties. Het is onder meer afhankelijk van het type industrieel bakkerij of er nog specifieke werkzaamheden bij komen. Denk daarbij aan het inpakken van zoetwaren of andere bakkersproducten, maar ook aan de verantwoordelijkheid om de bakkerijmachines en werkomgeving schoon te maken. De functie van industrieel bakker is afhankelijk van het bedrijf fulltime overdag te vervullen of in ploegendiensten. Er zijn namelijk industriële bakkerijen, waarin het productieproces 24 uur per dag doorgaat. In dat geval werk je als industrieel bakker doorgaans in ploegendienst. Een andere benaming voor industrieel bakker is soms ook wel broodbakker. Er zijn echter meerdere industriële bakkerijen die een combinatie maken van brood en banketwaren. In dat geval is er dus sprake van een bredere benaming dan alleen broodbakker.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Industrieel bakker

Wat is het salaris en tarief van een Industrieel bakker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Industrieel bakker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Industrieel bakker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Industrieel bakker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl