Storingsmonteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Storingsmonteur?

Een storingsmonteur is iemand die als aanvullende takenpakket heeft het draaien van storingsdiensten. Als storingsmonteur ben je in de meeste gevallen een allround vakman of vakvrouw die werkzaam kan zijn in verschillende branches. Een van de belangrijkste taken als storingsmonteur is dat je zelfstandig problemen kan oplossen, zodat de betreffende storing op een veilige manier verholpen kan worden. Het verhelpen van storingen vraagt soms om de nodige creativiteit als storingsmonteur om het probleem tijdelijk of definitief op te kunnen lossen. Als het om een tijdelijke oplossing gaat, zal er later gezocht worden naar een permanente oplossing. Omdat de belangrijkste taak van een storingsmonteur is het verhelpen van storingen moet je als storingsmonteur een allround vakman of vakvrouw zijn en zelfstandig kunnen werken. Het probleemoplossend werken is een van de belangrijkste eigenschappen van een goede storingsmonteur. Het beroep storingsmonteur moet heel algemeen gezien worden, omdat een storingsmonteur werkzaam kan zijn binnen verschillende branches. De inhoudelijke werkzaamheden van een storingsmonteur zijn dan ook niet zomaar aan te geven, omdat een storingsmonteur werkzaam is voor verschillende bedrijven. Het beroep storingsmonteur moet dan ook eerder gezien worden als een aanvulling binnen een ander beroep. Er zijn veel voorbeelden te bedenken van beroepen, waarbinnen je ook zal fungeren als storingsmonteur. Het is niet zo dat alle storingsmonteurs fulltime werkzaam zijn als storingsmonteur, omdat werknemers ook piketdiensten kunnen draaien. In dat geval is een medewerker gedurende een bepaalde periode oproepbaar als storingsmonteur. Dit betreft vaak avond- en/of weekenddiensten. Zoals eerder omschreven zal de functie storingsmonteur over het algemeen alleen betrekking hebben op ervaren vaklieden, die volledig zelfstandig kunnen werken. Dit is belangrijk, omdat een storingsmonteur in de meeste gevallen zelfstandig problemen moet kunnen oplossen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Storingsmonteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Storingsmonteur

Wat is het salaris en tarief van een Storingsmonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Storingsmonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Storingsmonteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Storingsmonteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl