Werktuigbouwkundige

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Werktuigbouwkundige?

Een werktuigbouwkundige is een techneut en/of wetenschapper die zich gespecialiseerd heeft in werktuigbouwkunde. Werktuigbouwkunde is een ruim begrip dat betrekking kan hebben op alle branches en industrieën. Als werktuigbouwkundige ben je een specialist op het gebied van het ontwerpen en produceren van diverse soorten apparaten en machines. Een werktuigbouwkundige kan dus overal werkzaam zijn waar techniek toegepast wordt. Denk bijvoorbeeld aan een ontwerpbureau of aan een grote fabriek die met techniek te maken heeft. Als werktuigbouwkundige ontwerp je niet alleen grote installaties, ook ontwerp je bijvoorbeeld kopieermachines, cv-ketels en andere soorten apparaten, die wij thuis allemaal gebruiken. Dit is wel afhankelijk van waar de werktuigbouwkundige precies werkzaam is. Een werktuigbouwkundige ontwerpt dus niet alleen grote complexe installaties maar kan ook kleinere technische ontwerpen bedenken en uitwerken. Een werktuigbouwkundige kan gespecialiseerd zijn in verschillende deelgebieden, zoals scheepsbouw, machinebouw, energie- en aandrijftechnieken en staal- en constructiebouw. Als werktuigbouwkundige ben je dus een echte techneut, die overal werkzaam kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan een carrosseriebouwer of aan een scheepsbouwer, die met technische ontwerpen te maken hebben. Daarnaast kan een werktuigbouwkundige bijvoorbeeld nieuwe robots ontwerpen voor een productielijn. Het vakgebied van een werktuigbouwkundige is dan ook zeer breed te noemen en kent eigenlijk geen grenzen. Het beroep werktuigbouwkundige moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een werktuigbouwkundige op verschillende manieren werkzaam kan zijn met techniek. Daarnaast komt het beroep werktuigbouwkundige voor op Hbo-niveau en op universitair niveau. Een universitair werktuigbouwkundige zal over het algemeen meer gezien moeten worden als wetenschappelijk onderzoeker.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Werktuigbouwkundige

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Werktuigbouwkundige

Wat is het salaris en tarief van een Werktuigbouwkundige? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Werktuigbouwkundige in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Werktuigbouwkundige

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Werktuigbouwkundige bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl