Gasturbinetechnicus

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Gasturbinetechnicus?

Een gasturbinetechnicus is een monteur en technicus die gasturbines ontwerpt, bouwt of onderhoud. Gasturbines zijn speciale apparaten en motoren die gebruikt worden om bepaalde energie om te zetten in een andere energie. Denk bijvoorbeeld aan het verstoken van brandstof om kinetische energie (bewegingsenergie) te krijgen, om warmte te krijgen of om elektriciteit op te wekken. Kinetische energie is bewegingsenergie en wordt onder andere toegepast bij vliegtuigmotoren, straalmotoren, helikoptermotoren en bij scheepsmotoren. Het beroep gasturbinetechnicus heeft dus alles te maken met gasturbines die in de praktijk op verschillende manieren gebruikt kunnen worden voor verschillende toepassingsgebieden. Het beroep gasturbinetechnicus moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een gasturbinetechnicus een ingenieur kan zijn die gasturbines ontwerpt of bijvoorbeeld een monteur gasturbines kan zijn. Een gasturbine bestaat uit drie onderdelen, namelijk de compressor, de verbrandingskamer en de turbine. Binnen de compressor wordt de aangezogen lucht gecomprimeerd om deze vervolgens te ontbranden in de verbrandingskamer na het mixen met brandstof. Na de ontbranding zal er hete gas ontstaan die vervolgens expandeert in de turbine. Het is de turbine die de mechanische arbeid mogelijk maakt waardoor er sprake is van bruikbare energie. Afhankelijk van de toepassing kan een gasturbine zeer groot zijn. Dit is vaak het geval wanneer we spreken van gasturbines die binnen de industrie toegepast worden. Het werken aan gasturbines vraagt om gespecialiseerde monteurs die ook over aanvullende opleidingen en/of certificering moeten beschikken.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Gasturbinetechnicus

Wat is het salaris en tarief van een Gasturbinetechnicus? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Gasturbinetechnicus in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Gasturbinetechnicus

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Gasturbinetechnicus bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl