Autotechnisch ingenieur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Autotechnisch ingenieur?

Een autotechnisch ingenieur is een hoogopgeleide autotechnieker die werkzaam is binnen de automotive branche. Welke werkzaamheden een autotechnisch ingenieur binnen de automotive branche precies uitvoert, is geheel afhankelijk van de genoten opleidingen of studies als autotechnisch ingenieur, omdat er binnen de automotive branche veel verschillende disciplines bestaan. De automotive branche is in het kort het beste te omschrijven als alles wat met auto's te maken heeft, zoals het ontwerpen van auto's, de productie van auto's, de marketing van auto's en de uiteindelijke verkoop van auto's. Vanzelfsprekend is het zo dat een autotechnisch ingenieur ook verantwoordelijk kan zijn voor ander soort voertuigen dan auto's, afhankelijk van waar hij of zij precies werkzaam is. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een autotechnisch ingenieur het beste omschrijven als iemand die verantwoordelijk is voor het ontwerpen, ontwikkelen, testen en onderhouden van voertuigen en autotechnische onderdelen. Een ander meer internationale benaming voor een autotechnisch ingenieur kan ook zijn automotive engineer. Het beroep autotechnisch ingenieur moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat een autotechnisch ingenieur op verschillende vlakken werkzaam kan zijn. Binnen de automotive branche is er sprake van veel verschillende vaklieden, die allemaal verantwoordelijk zijn voor specifieke werkzaamheden. Het ontwikkelen van nieuwe motoren betreft andere werkzaamheden dan het ontwikkelen van een nieuw dashboard. Zoals eerder omschreven is het ook goed denkbaar dat een autotechnisch ingenieur te maken heeft met andere soorten voertuigen dan auto's. De mobiliteitsbranche heeft niet alleen betrekking op auto's.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Autotechnisch ingenieur

Wat is het salaris en tarief van een Autotechnisch ingenieur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Autotechnisch ingenieur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Autotechnisch ingenieur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Autotechnisch ingenieur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl