Medewerker smaakpanel

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Medewerker smaakpanel?

Een medewerker smaakpanel is verantwoordelijk voor het beoordelen van bepaalde eigenschappen van levensmiddelen. Het gaat hierbij doorgaans om een combinatie van kenmerken. Bijvoorbeeld het beoordelen van de smaak van een levensmiddelenproduct net als de geur en de textuur. Het is belangrijk om als medewerker smaakpanel kleine verschillen te ontdekken tussen verschillende producten. Bovendien behoort het tot de taken om een beschrijving te geven van de geur, smaak en textuur. Het is dan ook niet alleen een taak om food producten en drankjes te proeven, maar ook te ruiken. Je richt de aandacht tijdens het testen op elke eigenschap afzonderlijk en op de combinatie. Daarnaast behoort het tot de werkzaamheden om de eigen mening te geven en discussie te voeren. Een medewerker smaakpanel maakt namelijk deel uit van een panel, waar meerdere smaaktesters aan zijn toegevoegd. Na afloop van het testen en de discussie is het de bedoeling dat er een gemeenschappelijke evaluatie uit volgt. Overigens is het afhankelijk van het te testen product en werkomgeving of er ook nog andere eigenschappen belangrijk zijn om te beoordelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er naast smaak, textuur en geur ook nog aandacht dient te zijn voor het uiterlijk. Daaraan is verder nog het mondgevoel aan toe te voegen, hoewel dat aspect ook te combineren is met de textuur van het levensmiddelproduct. Je bevindt je als medewerker smaakpanel doorgaans in een aparte ruimte, zoals in een testhokje. Dit om je niet te laten afleiden door prikkels uit de omgeving of door andere panelleden. Na afloop van de test vindt de groepsdiscussie en gemeenschappelijke evaluatie in een gezamenlijke ruimte plaats. Een panelleider met ervaring voert de discussie tussen de verschillende medewerkers smaakpanel vervolgens aan.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Medewerker smaakpanel

Wat is het salaris en tarief van een Medewerker smaakpanel? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Medewerker smaakpanel in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Medewerker smaakpanel

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Medewerker smaakpanel bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl