Assemblagetechnicus

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Assemblagetechnicus?

Een assemblagetechnicus is een assemblagemedewerker die technische werkzaamheden uitvoert, zoals het opbouwen van auto's, bedrijfswagens of verwarmingsketels. Het samenstellen van voertuigen, apparaten en machines noemt men ook wel het assembleren. Als assemblagetechnicus ben je dan ook verantwoordelijk voor bepaalde technische handelingen, zoals het opbouwen van onderdelen van een voertuig. Het grote voordeel van een assemblageband is dat iedereen zijn eigen specifieke taken heeft, waardoor het opbouwen van voertuigen of andere apparaten een stuk sneller uitgevoerd kan worden. Een assemblagetechnicus werkt dus voor een serieproductiebedrijf in een assemblagehal en is verantwoordelijk voor het samenstellen van halffabricaten. Welke werkzaamheden een assemblagetechnicus precies zal uitvoeren is geheel afhankelijk van de specifieke plek binnen de assemblagehal. Denk bijvoorbeeld aan het monteren van autodeuren, aan het monteren van autoruiten of aan het monteren van de motor als we spreken over voertuigen. Het beroep assemblagetechnicus moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat er veel technische bedrijven te bedenken zijn die te maken hebben met halffabricaten die geassembleerd moeten worden tot een eindproduct. Zoals eerder omschreven kan een assemblagetechnicus ook aangemerkt worden als assemblagemedewerker, met het belangrijke verschil dat een assemblagetechnicus verantwoordelijk is voor technische handelingen. Het is dan ook belangrijk dat een assemblagetechnicus beschikt over de nodige technische kennis en inzicht. Het beroep assemblagetechnicus kan in de meeste gevallen niet aangemerkt worden als ongeschoolde arbeid.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Assemblagetechnicus

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Assemblagetechnicus

Wat is het salaris en tarief van een Assemblagetechnicus? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Assemblagetechnicus in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Assemblagetechnicus

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Assemblagetechnicus bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl