Assemblagemedewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Assemblagemedewerker?

Een assemblagemedewerker is een werknemer die losse onderdelen van bepaalde producten in elkaar zet tot een eindproduct. Het in elkaar zetten van losse producten tot een eindproduct noemt men ook wel de eindmontage. Een andere benaming voor assemblagewerk is soms ook wel lopendebandwerk. Als assemblagemedewerker ben je dus werkzaam binnen de maakindustrie, wat betrekking kan hebben op uiteenlopende soorten bedrijven binnen de industrie. Ondanks dat de maakindustrie tegenwoordig veel gebruikmaakt van robots is het in lang niet alle gevallen mogelijk om producten automatisch in elkaar te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een metalen dop die voorzien moet worden van een rubberen afsluitring. Deze afsluitring zal in de meeste gevallen gemonteerd worden door een assemblagemedewerker, omdat robots dit niet kunnen. Als assemblagemedewerker ben je dus verantwoordelijk voor het in elkaar zetten van losse onderdelen tot een geheel. Producten die bestaan uit onderdelen noemt men ook wel eens halffabricaat. Een halffabricaat is een product of grondstof dat al is bewerkt maar nog niet afgewerkt is tot een eindproduct. Een andere belangrijke taak van een assemblagemedewerker is het controleren van het eindproduct. Het beroep assemblagemedewerker moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat de inhoudelijke werkzaamheden van een assemblagemedewerker verschillen per werkgever. Daarnaast is het zo dat assemblage werkzaamheden kunnen variëren van simpele tot complexe werkzaamheden. Het is dus niet zo dat het beroep in alle gevallen aangemerkt kan worden als ongeschoolde arbeid. Een andere benaming voor assemblagemedewerker kan ook zijn assembleur.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Assemblagemedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Assemblagemedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Assemblagemedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Assemblagemedewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Assemblagemedewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl