Lead engineer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Lead engineer?

Een lead engineer is een manager en/of projectleider die verantwoordelijk is voor het aansturen van diverse engineers, die toebehoren tot een bepaald technisch project. Omdat de benaming lead engineer vrij algemeen is kan een lead engineer ook andere benamingen gebruiken, zoals lead engineer software, lead engineer piping, lead engineer werktuigbouwkunde of lead engineer electrical, afhankelijk van het specifieke werkgebied als lead engineer. Een lead engineer is dus verantwoordelijk voor het aansturen van een team van engineers. Over het algemeen is er sprake van een lead engineer als het complexe processen betreft, die op een professionele manier begeleid moeten worden om tot het beste resultaat te kunnen komen. Werkzaamheden die toebehoren tot een lead engineer zijn bijvoorbeeld het verzorgen van de technische specificaties, het begeleiden van medewerkers, het controleren en monitoren van de werkzaamheden en het regelmatig overleggen met de opdrachtgever. Daarnaast is een lead engineer meestal verantwoordelijk voor het bewaken van het budget en het opvragen en beoordelen van offertes. Het beroep lead engineer is over het algemeen alleen voorbehouden aan engineers die beschikken over veel ervaring. Als lead engineer ben je over het algemeen ook eindverantwoordelijk bij de uitvoer van projecten. Het beroep lead engineer is dan ook een beroep waarbinnen je te maken heeft met grote verantwoordelijkheden. Over het algemeen zal een lead engineer een projectgroep aansturen van verschillende engineers. Afhankelijk van het project en de werkgever is het prima denkbaar dat de lead engineer zelf verantwoordelijk is voor het ontwerpen van installaties. Andere benamingen voor lead engineer kunnen ook zijn projectleider, teamleider of bijvoorbeeld unitmanager.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Lead engineer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Lead engineer

Wat is het salaris en tarief van een Lead engineer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Lead engineer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Lead engineer zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Lead engineer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Lead engineer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl