Proces engineer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Proces engineer?

Een proces engineer is een hoogopgeleide techneut die verantwoordelijk is voor diverse werkzaamheden, zoals het ontwerpen van installaties, het verbeteren van installaties en het analyseren van processen, die hierbij komen kijken. Daarnaast fungeert een proces engineer als belangrijke schakel met de werkvloer met betrekking tot medewerkers, die de bedachte ideeën daadwerkelijk uitvoeren. Binnen een industriële omgeving zal de proces engineer dan ook veel te maken hebben met machineoperators, procesoperators en/of de procestechnoloog. Het is de proces engineer die samen met de andere medewerkers van de afdeling engineering nieuwe ideeën uitwerkt en hiervan werkbare technische tekeningen maakt. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een proces engineer het beste omschrijven als iemand, die nieuwe machines en/of installaties ontwikkelt, die door de industrie gebruikt kunnen worden om bepaalde handelingen uit te kunnen voeren. Naast nieuwe machines kan het om verbeteringen gaan aan bestaande machines en/of installaties. Omdat een proces engineer meestal complexe machines en/of installaties zal bedenken en uitwerken is het erg belangrijk dat de machines en/of installaties uiteindelijk werken, zoals dit bedacht is door de afdeling engineering. Op de werkvloer kan er dan ook sprake zijn van een procestechnoloog, die de werking van de machines en/of installaties monitort. Een procestechnoloog zal in dat geval veel overleggen met de proces engineer over zijn of haar bevindingen. Als er geen sprake is van een procestechnoloog kunnen deze werkzaamheden ook uitgevoerd worden door de proces engineer zelf of een andere medewerker binnen de organisatie. Een van de belangrijkste taken van een proces engineer is het continu monitoren en analyseren van het proces met als doel het proces uiteindelijk te optimaliseren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Proces engineer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Proces engineer

Wat is het salaris en tarief van een Proces engineer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Proces engineer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Proces engineer zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Proces engineer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Proces engineer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl