Productieplanner

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Productieplanner?

Een productieplanner is verantwoordelijk voor de planning en uitvoering van de productie. De belangrijkste taak als productieplanner is het zo efficiënt mogelijk laten verlopen van de productie, door het inzetten van de juiste mensen op de juiste plek op het juiste moment. Daarnaast is een productieplanner verantwoordelijk voor het inplannen van onderhoud aan de productielijn. Een andere belangrijke verantwoordelijkheid van een productieplanner is het toezien op de aanlevering van alle halffabricaten en/of grondstoffen, die nodig zijn voor de productie. Productielijnen komen binnen het bedrijfsleven in alle branches voor en kunnen verschillen van klein tot zeer groot. Het is de productieplanner die de verantwoordelijkheid heeft met betrekking tot de productielijn. Als productieplanner maak je meestal van tevoren een productieplan, waarbinnen precies staat omschreven wat de productie moet zijn en hoeveel mensen hiervoor nodig zijn. Ook het berekenen van de benodigde grondstoffen of materialen behoort hier toe. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een productieplanner omschrijven als het opstellen van optimale productieschema's. Een productieschema heeft over het algemeen niet alleen betrekking op de grondstoffen en werknemers die nodig zijn voor de productie. Binnen een productieschema worden alle zaken opgenomen die te maken hebben met de productie. Dit kan dus ook inhouden dat er gewoon onderhoud opgenomen wordt binnen het productieschema. Een productieschema beslaat over het algemeen meerdere werken productie, waarbinnen rekening gehouden wordt met alle zaken die van invloed zijn op de productie. Een ander voorbeeld is dat een productieplanner zal incalculeren dat er mogelijk problemen zullen ontstaan met de toelevering van halffabricaten en/of grondstoffen. Het beroep productieplanner komt over het algemeen alleen voor binnen de grotere industriële bedrijven, die te maken hebben met veel productiewerkzaamheden.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Productieplanner

Wat is het salaris en tarief van een Productieplanner? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Productieplanner in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Productieplanner

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Productieplanner bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl