Onderhoudsmonteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Onderhoudsmonteur?

Een onderhoudsmonteur is iemand die preventief onderhoud uitvoert aan installaties, voertuigen en machines als monteur. Als onderhoudsmonteur bestaan er uiteenlopende specialisaties die ook om verschillende soorten opleidingen kunnen vragen. Preventief onderhoud aan installaties, voertuigen en machines is zeer belangrijk om de betrouwbaarheid te waarborgen. Daarnaast kan het zijn dat installaties, voertuigen en machines verplicht jaarlijks een inspectie moeten ondergaan om ze te mogen blijven gebruiken. Dit betreft meestal installaties, voertuigen en machines die moeten werken volgens bepaalde specificaties om de veiligheid te kunnen garanderen. Wanneer er geen preventief onderhoud uitgevoerd zal worden, kan er sprake zijn van uitvalschade die niet gewenst is. De kosten van uitvalschade kunnen hoog zijn wanneer bijvoorbeeld een fabriek niet meer kan draaien omdat een bepaalde installatie niet meer werkt. Een andere benaming voor een onderhoudsmonteur kan ook zijn servicemonteur. Het beroep onderhoudsmonteur moet verder heel ruim gezien worden, omdat een onderhoudsmonteur binnen alle denkbare branches werkzaam kan zijn. Ondanks dat een onderhoudsmonteur te maken heeft met technische werkzaamheden bestaan er wel verschillende niveaus qua onderhoudswerkzaamheden. Als een onderhoudsmonteur te maken heeft met complexe technische werkzaamheden is het belangrijk dat de onderhoudsmonteur aangemerkt kan worden als allround vakman of vakvrouw. Zoals eerder omschreven kan een onderhoudsmonteur in alle denkbare branches werkzaam zijn op verschillende manieren. Het beroep onderhoudsmonteur komt dus niet alleen voor binnen de industrie. De werkzaamheden van een onderhoudsmonteur kunnen dan ook verschillen per branche waarbinnen je werkzaam bent.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Onderhoudsmonteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Onderhoudsmonteur

Wat is het salaris en tarief van een Onderhoudsmonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Onderhoudsmonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Onderhoudsmonteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Onderhoudsmonteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl