Team Mijnzzp

Wat doet een Regulatory affairs officer?

Een regulatory affairs officer is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met juridische licenties met betrekking tot farmaceutische en medische producten. Vrij vertaald in het Nederlands betekent “regulatory affairs” dan ook “regelgevende zaken”. De werkzaamheden van een regulatory affairs officer hebben dan ook te maken met het coördineren van processen, zodat nieuwe of aangepaste producten voldoen aan wet- en regelgeving en eventuele maatschappelijke normen. Met andere woorden is het de verantwoordelijkheid van de regulatory affairs officer dat producten probleemloos op de markt gebracht kunnen worden. Andere werkzaamheden van een regulatory affairs officer zijn bijvoorbeeld weer het beantwoorden van vragen van bevoegde instanties, belangenverenigingen en brancheverenigingen als zij vragen hebben. Een andere benaming voor een regulatory affairs officer kan ook zijn manager regelgeving of medewerker regelgeving, afhankelijk van de specifieke functie. Een veel gebruikte afkorting voor het beroep regulatory affairs officer is ook wel RA Officer. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een regulatory affairs officer het beste omschrijven als het ervoor zorgen dat farmaceutische en/of medische producten op de markt gebracht mogen worden. Een belangrijke voorwaarde hierbij is dat de producten voorzien zijn van de juiste juridische licenties zodat er geen problemen kunnen ontstaan. Omdat farmaceutische en medische producten vaak internationaal verkocht worden moeten deze voldoen aan strike regelgeving die per land kunnen verschillen. Een regulatory affairs officer is niet specifiek een jurist, maar zal binnen zijn of haar werkzaamheden wel veel met internationale wetgeving te maken hebben.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Regulatory affairs officer

Wat is het salaris en tarief van een Regulatory affairs officer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Regulatory affairs officer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Regulatory affairs officer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Regulatory affairs officer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl