Productiemedewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Productiemedewerker?

Een productiemedewerker is iemand die hoofdzakelijk assisterende werkzaamheden uitvoert met betrekking tot een bepaald productieproces in een fabriek. De werkzaamheden van een productiemedewerker kunnen in alle branches voorkomen en zijn daarom niet eenduidig aan te geven. Een productiemedewerker kan op een vaste werkplek zijn werkzaamheden uitvoeren of op verschillende locaties, afhankelijk van de soort werkgever. De werkzaamheden van een productiemedewerker zijn doorgaans simpel van aard, waar niet direct een specifieke opleiding voor nodig is. Wel kan een interne opleiding of cursus noodzakelijk zijn, afhankelijk van de werkzaamheden en de verdere verantwoordelijkheden. Het beroep productiemedewerker komt over het algemeen veel voor in de industriële sector. Een productiemedewerker werkt doorgaans met meerdere collega's samen en de werkzaamheden worden meestal in zogenaamde ploegendiensten uitgevoerd. Een productiemedewerker doet doorgaans iedere dag hetzelfde werk, dat zich kenmerkt door een groot repeterend karakter. Vaak betreft het werkzaamheden aan een lopende band. Een productiemedewerker staat meestal onder toezicht van een ploegchef, die in veel gevallen zelf ook op de werkvloer actief is. Productiewerkzaamheden hoeft niet betrekking te hebben op lopendebandwerk, omdat het prima denkbaar is dat een productiemedewerker verantwoordelijk is voor andere werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld ook aan het bedienen van een machine of aan het opbouwen van losse onderdelen tot een product aan een werktafel. Het is dus niet zo dat een productiemedewerker alleen aan de lopende band zal staan. Het beroep productiemedewerker moet verder vrij algemeen gezien worden. De werkzaamheden zijn in alle gevallen wel aan te merken als makkelijke werkzaamheden, waarvoor verder geen echte opleiding nodig is.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Productiemedewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Productiemedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Productiemedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Productiemedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Productiemedewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Productiemedewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl