Driller

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Driller?

Een driller is een leidinggevende van een boorploeg die naar olie of gas boort en is werkzaam op een boorplatform. Als driller kan je werkzaam zijn binnen de on- en offshore-industrie en ben je verantwoordelijk voor het boorproces inclusief de andere boorders, de materialen, het milieu en de algemene veiligheid. Als driller zal je in de meeste gevallen verslag uitbrengen van het boorproces aan de toolpusher. Een toolpusher is weer de leidinggevende van de driller. Als driller ben je dan ook een soort van ploegbaas en werk je zelf onder de verantwoordelijkheid van de toolpusher. Als driller werk je dus met verschillende boorders samen binnen een boorploeg die afhankelijk van de functie, ervaring, opleidingen en verdere verantwoordelijkheden verschillende benaming kennen zoals derrickmans, roughnecks en spoelingscontroleurs. De werkzaamheden van een driller kunnen aangemerkt worden als belangrijk, omdat de driller verantwoordelijk is voor de algemene veiligheid tijdens het boorproces. Het is de driller die toeziet op de veiligheid van andere boor-medewerkers inclusief het boorproces. Daarnaast is een driller verantwoordelijk voor het bedienen van boor- en hijsgereedschap en het monteren van boorpijpen. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een driller het beste omschrijven als het boren in de aarde om petroleum te winnen. Petroleum is een fossiele brandstof die ook gezien kan worden als een synoniem voor ruwe olie of aardolie. Petroleum is een brandbare vloeistof die toegepast en gebruikt kan worden voor verlichtingen en verwarming. Na raffinage door een aardolieraffinaderij kan petroleum op veel meer manier gebruikt worden. Vanzelfsprekend komt het beroep binnen Nederland bijna niet voor. Dit laat niet weg dat het beroep driller internationaal gezien wel veel voorkomt.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Driller

Wat is het salaris en tarief van een Driller? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Driller in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Driller

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Driller bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl