Wiskundige

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Wiskundige?

Een wiskundige is een geleerde of wetenschapper, die op een abstracte en logische manier nadenkt over mogelijke problemen, zodat deze problemen op een wiskundige manier opgelost kunnen worden. Wiskunde is een formele wetenschap, waarbinnen de wiskundige getallen, structuren en patronen bestudeert om tot oplossingen te kunnen komen. Ondanks dat de meeste mensen bij wiskunde al snel zullen denken aan rekenen en meetkunde, moet wiskunde veel breder gezien worden, omdat wiskunde betrekking heeft op het herkennen van patronen en structuren. Een belangrijk onderdeel binnen de wiskunde is dat er sprake moet zijn van wiskundige beweringen, waarvan de juistheid is aangetoond om ze te kunnen gebruiken. Een wiskundige bewering noemt men ook wel eens een propositie of bewering, die waar of onwaar is. Een andere benaming voor wiskundige is soms ook wel mathematicus, echter komt deze benaming tegenwoordig bijna niet meer voor. Sommige wiskundigen gebruiken de benaming mathematicus om aan te geven dat ze wetenschapper zijn. Ondanks dat het beroep wiskundige in de meeste gevallen betrekking heeft op wetenschappers zijn er ook opleidingsmogelijkheden op Hbo-niveau. De inhoudelijke werkzaamheden van een wiskundige zijn verder niet zomaar aan te geven, omdat een wiskundige voor verschillende bedrijven, instellingen en andere organisaties werkzaam kan zijn. Wiskunde speelt binnen redelijk veel beroepen en wetenschappen een belangrijke rol op verschillende manieren. Wiskundigen zijn binnen het bedrijfsleven belangrijke medewerkers, omdat het de wiskundigen zijn die moeilijke en vooral complexe berekeningen kunnen maken. Het is niet zo dat wiskundigen alleen verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van wiskundige berekeningen. Denk bijvoorbeeld ook aan wiskundigen, die werkzaam zijn als econometrist, programmeur of als werktuigbouwkundige.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Wiskundige

Wat is het salaris en tarief van een Wiskundige? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Wiskundige in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Wiskundige

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Wiskundige bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl