Viroloog

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Viroloog?

Een viroloog is een wetenschapper die zich gespecialiseerd heeft in het bestuderen van virussen en hun specifieke eigenschappen, in de wetenschap virologie genaamd. Virussen komen in veel verschillende vormen voor, waardoor een viroloog met verschillende vakgebieden te maken krijgt binnen zijn of haar werkzaamheden, zoals microbiologie, plantkunde en biologie. Wat een viroloog precies doet qua werkzaamheden is afhankelijk van de gekozen specialisatie. Over het algemeen zal een viroloog wetenschappelijk onderzoek uitvoeren binnen een laboratorium. Daarnaast kan een viroloog deze onderzoeksresultaten toepassen in de praktijk door het doen van nog meer onderzoeken naar virussen. Een viroloog kan bijvoorbeeld verbonden zijn aan een gezondheidsorganisatie en ingezet worden om bepaalde volksgezondheidsrisico's te voorkomen, zoals een virus besmetting. Een viroloog kan ook onderzoeken uitvoeren naar het ontstaan van virussen, de bestrijding van virussen, het voorkomen van virussen, de verspreiding van virussen en onderzoek uitvoeren naar ziektes, die door een virus veroorzaakt zijn. Het werk van een viroloog is belangrijk, omdat het virologen zijn die verschillende virussen bestuderen om infectieziekten te voorkomen. Virologen werken over het algemeen binnen een laboratorium met moderne en complexe apparatuur om virussen te kunnen onderzoeken. Als viroloog kan je dus op verschillende manieren werkzaam zijn. Een viroloog kan bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor het onderzoeken van nuttige toepassingen binnen de biotechnologie. Daarnaast kan een viroloog onderzoek uitvoeren binnen de veterinaire en de medische microbiologie. In dat geval kan een viroloog meestal aangemerkt worden als dierenarts of arts-microbioloog. Virologisch onderzoek is op verschillende manieren belangrijk en kan betrekking hebben op verschillende specialisten. Het is niet zo dat alleen artsen gespecialiseerd zijn in virologie. Virologie speelt ook een belangrijke rol binnen de levensmiddelindustrie.

Lees verder...

Opleiding tot Viroloog

Welke opleiding is nodig om Viroloog te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Viroloog? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Viroloog

Wat is het salaris en tarief van een Viroloog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Viroloog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Viroloog

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Viroloog bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl