Life coach

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Life coach?

Een life coach is een coach, die zich gespecialiseerd heeft in lifecoaching. Lifecoaching komt in het kort neer op het helpen vormen van mensen in hun persoonlijke, zakelijke en maatschappelijke leven. Een life coach helpt mensen om verder te komen als ze daar behoefte aan hebben. Voor iedereen kan de reden om een life coach in te schakelen anders zijn en deze keuze is dan ook verder persoonlijk. Het is bijvoorbeeld denkbaar dat iemand is vastgelopen binnen zijn of haar carrière en extra ondersteuning kan gebruiken van een life coach. Over het algemeen is het zo dat een life coach mensen kan helpen bij het sneller en makkelijker bereiken van hun doelen. Door goede coaching krijgen mensen beter inzicht in de manier waarop ze leven, waardoor ze verder kunnen. Mensen die een life coach inschakelen zijn vaak op zoek naar evenwicht tussen hun persoonlijkheid en levensstijl. Een life coach kan mensen op verschillende manieren helpen, privé of zakelijk. Een life coach is dus gespecialiseerd in het helpen van mensen door het toepassen van gespecialiseerde coachingsmethodieken, die sterk gericht zijn op de kwaliteit en vormgeving van het leven. Over het algemeen zal het versterken van de balans een belangrijk onderdeel vormen binnen de coaching. Life coaching is persoonlijk, omdat iedereen op verschillende manieren tegen bepaalde vragen of problemen kan aanlopen. Binnen life coaching spelen de kernvragen wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik precies een belangrijk onderdeel. Een life coach richt zich op de professionele en persoonlijke ontwikkeling van mensen. Binnen life coaching zal er dus niet alleen aandacht zijn voor de privéomstandigheden, omdat ook de carrière van mensen een belangrijk onderdeel uitmaakt van het leven. Een life coach kan ook helpen bij de zoektocht naar antwoorden op belangrijke vragen binnen het leven. Denk bijvoorbeeld aan mensen, die met specifieke vragen zitten, zoals is dit alles in het leven, wat is de zin van het leven en heb ik de juiste keuzes gemaakt in het leven.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Life coach

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Life coach

Welke opleiding is nodig om Life coach te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Life coach? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Life coach zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Life coach

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Life coach bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl