Gewichtsconsulent

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Gewichtsconsulent?

Een gewichtsconsulent is iemand die zich gespecialiseerd heeft in het adviseren en begeleiden van gezonde mensen, die te maken hebben met overgewicht. Een belangrijk onderdeel hierbij is voeding en bewegingsvoorlichting, maar ook de motivatie. Een gewichtsconsulent behandelt geen cliënten die door een medische of psychische oorzaak aan overgewicht lijden. Ook als er sprake is van extreem-overgewicht kunnen mensen niet terecht bij een gewichtsconsulent. Een gewichtsconsulent heeft dus alleen te maken met gezonde mensen, die te veel wegen. Het begeleiden van cliënten speelt meestal een belangrijke rol, omdat het voor veel mensen moeilijk is om zelfstandig af te vallen zonder goede begeleiding. Over het algemeen is het zo dat gewichtsconsulenten gebruikmaken van verschillende coachingsmethodes om mensen te kunnen helpen. Ook het op de juiste manier motiveren van mensen is als gewichtsconsulent erg belangrijk. Als laatste is het niet onbelangrijk om te benoemen dat een gewichtsconsulent ook veel aandacht zal besteden aan voedingsleer, omdat voeding een belangrijk onderdeel uitmaakt bij overgewicht. De werkzaamheden van een gewichtsconsulent kunnen niet zomaar vergeleken worden met de werkzaamheden van een diëtist, omdat een diëtist ook te maken krijgt met mensen die een bepaalde ziekte of allergie hebben. Het beroep gewichtsconsulent kent verder geen beroepsbescherming en iedereen mag zich gewichtsconsulent noemen. Een gewichtsconsulent begint meestal met een intakegesprek om achter de persoonlijke situatie te komen van de cliënt. Ook zal de gewichtsconsulent de diverse maten en het vetpercentage van de cliënt opmeten. De gewichtsconsulent kan tot slot ook vragen om een aantal dagen het eten en drinken bij te houden in een zogenaamd voedingsdagboek om tot een plan van aanpak te komen. De behandeling door een gewichtsconsulent wordt meestal vergoed door de zorgverzekeraar.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Gewichtsconsulent

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Gewichtsconsulent

Welke opleiding is nodig om Gewichtsconsulent te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Gewichtsconsulent? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Gewichtsconsulent zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Gewichtsconsulent

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Gewichtsconsulent bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl