Begeleider (zorg)

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Begeleider (zorg)?

Als begeleider binnen de zorg kan je werkzaam zijn met verschillende mensen zoals kinderen en volwassen met meervoudige beperkingen, mensen met psychische problemen, bejaarden of daklozen of ben je bijvoorbeeld werkzaam met asielzoekers. Al deze verschillende mensen wonen in een woongroep of wonen binnen een opvangcentrum. De belangrijkste taak van een begeleider is het ondersteunen en begeleiden van deze mensen. Binnen deze werkzaamheden speelt over het algemeen zelfredzaamheid een belangrijke rol, omdat het belangrijk is dat mensen ook zichzelf kunnen redden voor zover dit mogelijk is. In het algemeen bestaan de werkzaamheden van een begeleider uit verzorging, observatie, ondersteuning en begeleidingswerkzaamheden van mensen. De specifieke taken als begeleider kunnen wel per begeleider verschillen, omdat niet alle mensen de behoefte hebben aan dezelfde begeleiding. De werkzaamheden van een begeleider zijn dan ook deels afhankelijk van waar de begeleider precies werkzaam is. De algemene term voor een begeleider is ook wel persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen of bijvoorbeeld groepsbegeleider. De benaming begeleider moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat er veel verschillende soorten begeleiders zijn binnen de zorg. Afhankelijk van de soort begeleiding kan het dus ook zo zijn dat een begeleider over verschillende soorten opleidingen moet beschikken. Begeleiding kan ook gezien worden als persoonlijke coaching, gericht op het bijbrengen van vaardigheden en/of zelfredzaamheid. Ook het kunnen bieden van geestelijke en emotionele begeleiding kan belangrijk zijn als begeleider.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Begeleider (zorg)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Begeleider (zorg)

Welke opleiding is nodig om Begeleider (zorg) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Begeleider (zorg)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Begeleider (zorg)

Wat is het salaris en tarief van een Begeleider (zorg)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Begeleider (zorg) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Begeleider (zorg) zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl