Opleiding tot Life coach

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Avatar van Team Mijnzzp
NiveauCursus & Opleiding Mbo-niveau
NiveauCursus & Opleiding Hbo-niveau
VooropleidingMbo-niveau vier
VervolgopleidingBudgetcoach (Hbo)
VervolgopleidingCounseling (Hbo)

Opleiding Life coach

De opleiding Life coach is zeer geschikt voor mensen die bijvoorbeeld als coach werkzaam zijn en een verdere verbreding zoeken binnen hun vakgebied. Maar ook voor mensen die extra inkomen zoeken kan de opleiding Life coach een uitkomst bieden, omdat veel Life coaches vanuit huis werken. Iedereen kan de opleiding Life coach volgen, mits je als mens goed kunt luisteren en je kan verplaatsen in problemen van andere mensen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere beroepen denkbaar waarvoor deze opleiding een aanvulling kan zijn. Als Life coach kan je met verschillende soorten mensen te maken krijgen die allemaal hun eigen problemen hebben zoals verslavingen, financiële problemen, relatieproblemen, stressproblemen, gedragsproblemen of carrièreproblemen. Tijdens de opleiding Life coach is er overigens niet alleen aandacht voor coachen in zijn algemeenheid maar zal er ook aandacht zijn voor algemene ondernemersvaardigheden, omdat veel Life coaches vroeg of laat hun eigen praktijk wensen te starten. Deze opleiding is dus geschikt voor mensen die een eigen praktijk wensen te starten of vanuit hun werk een verbreding zoeken op het gebied van coaching. De opleiding Life coach heeft verder geen landelijke erkenning, maar is zeker nuttig voor coaches, zorgverleners en andere professionals.

Opleidingsduur en niveau Life coach

De opleiding tot Life coach zal over het algemeen tien maanden in beslag nemen. De opleiding Life coach moet gezien worden als een opleiding op Mbo-niveau vier of Hbo-niveau.

Vervolgopleidingen Life coach

Er bestaan geen specifieke vervolgopleidingen na de opleiding Life coach. Een mogelijke vervolgopleiding na de opleiding Life coach kan de opleiding tot gewichtsconsulent zijn.

Vooropleiding Life coach

Over het algemeen zijn er geen eisen qua vooropleidingen. Wel is het belangrijk dat de deelnemers goed kunnen luisteren en zich kunnen verplaatsen in andere mensen.

Mijnzzp.nl