Psycholoog

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Psycholoog?

Een psycholoog is iemand die zich bezig houdt met het innerlijke leven, zoals het voelen, het streven, het kennen en het gedrag van mensen. Er zijn verschillende soorten specialisaties mogelijk als psycholoog. Psychologen kunnen dan ook werkzaam zijn voor verschillende organisaties, instellingen of bedrijven, afhankelijk van de gekozen specialisatie. Zo zijn er bijvoorbeeld ook psychologen die in het bedrijfsleven werkzaam zijn om bijvoorbeeld sollicitanten te selecteren. Het is dus niet zo dat een psycholoog alleen werkzaam hoeft te zijn binnen de gezondheidszorg. De meeste mensen zullen de psycholoog alleen kennen als iemand die patiënten behandelt als ze een bepaalde psychische aandoening hebben of andere mentale problemen hebben. Als psycholoog bestaan er opleidingsmogelijkheden op Hbo-niveau en op universitair niveau.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Psycholoog

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Psycholoog

Welke opleiding is nodig om Psycholoog te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Psycholoog? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Psycholoog

Wat is het salaris en tarief van een Psycholoog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Psycholoog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Psycholoog zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl