Relatietherapeut

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Relatietherapeut?

Een relatietherapeut is een gespecialiseerde therapeut en/of psycholoog die zich richt op het geven van relatietherapie. Het is de relatietherapeut die stelletjes kan helpen als ze een moeilijke periode doormaken. Om gebruik te kunnen maken van een relatietherapeut hoeft men zeker niet getrouwd te zijn, omdat iedereen bij een relatietherapeut terecht kan voor ondersteuning of hulp met betrekking tot de relatie. Het komt redelijk veel voor dat relaties stuklopen om redenen die misschien helemaal niet nodig zijn. Een relatietherapeut moet gezien worden als een onafhankelijk tussenpersoon die probeert te doorgronden wat nu precies de problemen zijn binnen de relatie. Als de partners direct met elkaar praten kunnen de emoties in sommige gevallen hoog oplopen en is vaak ook alle redelijkheid weg. Een relatietherapeut zal hiervoor waken en als een soort mediator fungeren, zodat er wel fatsoenlijke gesprekken mogelijk zijn die wellicht de relatie kunnen verbeteren en/of redden. Relatietherapie is erg persoonlijk en heeft in alle gevallen te maken met goede communicatie. Iedereen die te maken heeft met relationele problemen kan dus gebruik maken van een relatietherapeut. Het is niet zo dat een relatietherapeut alleen te maken heeft met ernstige conflicten, omdat er ook sprake kan zijn van kleinere relatieproblemen. Afhankelijk van de soort relatieproblemen kan het voor een relatietherapeut wel belangrijk zijn om eerst de echte problemen te doorgronden, voordat er aan een mogelijke oplossing gewerkt kan worden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Relatietherapeut

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Relatietherapeut

Welke opleiding is nodig om Relatietherapeut te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Relatietherapeut? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Relatietherapeut

Wat is het salaris en tarief van een Relatietherapeut? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Relatietherapeut in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Relatietherapeut zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl