Docent techniek

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Docent techniek?

Een docent techniek geeft les in techniek, wat betrekking kan hebben op uiteenlopende soorten technieken op verschillende niveaus. Het begrip techniek is sterk verwant met technologie en technische wetenschap. Technici zijn personen die één of meerdere technieken praktisch of reëel gebruiken en toepassen. Techniek en wetenschap liggen dan ook erg dicht bij elkaar. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het onderzoek van materie met behulp van deeltjesversnellers. Een technicus heeft zich vaak in één of meerdere onderdelen van de techniek gespecialiseerd. Als deze specialisatie op hoger niveau is spreekt men vaak van een ingenieur. Een ingenieur houdt zich onder meer bezig met het ontwerpen van nieuwe techniek(en) of het oplossen van mogelijke problemen. Het woord ingenieur komt van het Latijns en betekent onder meer vindingrijkheid, talent en verstand.

Lees verder...

Opleiding tot Docent techniek

Welke opleiding is nodig om Docent techniek te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Docent techniek? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Docent techniek

Wat is het salaris en tarief van een Docent techniek? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent techniek in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl