Docent bouwkunde

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Docent bouwkunde?

Een docent bouwkunde is verantwoordelijk voor het onderwijzen van leerlingen die een vmbo-opleiding of beroepsopleiding volgen. Over het algemeen is het zo dat een docent bouwkunde theorielessen en praktijklessen verzorgt, maar dit kan per school en opleiding verschillen. Enkele belangrijke aandachtsgebieden als docent bouwkunde zijn vaktermen, constructieleer, bouwtechniek, restauratie, veiligheid en architectuur. Ook het op een veilige manier werken met verschillende houtbewerkingsmachines is een belangrijk aandachtspunt als docent bouwkunde. Een docent bouwkunde is meestal een docent die zelf ook over de nodige praktijkervaring beschikt, omdat het verzorgen van praktijklessen om de nodige kennis en ervaring vraagt. Het hoeft niet zo te zijn dat een docent bouwkunde over praktijkervaring beschikt, maar dit is wel meegenomen als het een beroepsopleiding betreft. Als docent bouwkunde zal je in veel gevallen werkzaam zijn binnen het middelbaar beroepsonderwijs of geef je les aan een regionaal opleidingsinstituut, waarbinnen leerlingen praktijklessen en praktijkervaring opdoen. Als docent bouwkunde moet je beschikken over didactische vaardigheden, echter is het voor een docent bouwkunde ook belangrijk dat je beschikt over technisch inzicht, omdat het leren bouwen niet alleen met theorielessen te maken heeft. Over het algemeen is het zo dat een docent bouwkunde leerlingen zal begeleiden, die uiteindelijk timmerman, metselaar, tegelzetter of bijvoorbeeld interieurbouwer willen worden. In dat geval ben je meestal verantwoordelijk voor het uitleggen hoe kozijnen gemaakt worden, hoe trappen gemaakt worden en het aanleren van verschillende metselverbanden. Leerlingen die een beroepsopleiding volgen hebben in de meeste gevallen al gekozen voor een specifiek beroep. Binnen het middelbaar beroepsonderwijs heb je te maken met leerlingen die zich nog aan het oriënteren zijn.

Lees verder...

Opleiding tot Docent bouwkunde

Welke opleiding is nodig om Docent bouwkunde te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Docent bouwkunde? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Docent bouwkunde

Wat is het salaris en tarief van een Docent bouwkunde? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent bouwkunde in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Docent bouwkunde

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Docent bouwkunde bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl