Docent bouwkunde

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Docent bouwkunde?

Docent bouwkunde is een algemene benaming voor vaklieden die onderwijs geven in bouwkunde. Het is afhankelijk van de soort opleiding en soort docent bouwkunde wat leerlingen precies leren. Bouwkunde heeft betrekking op bouwen en alles wat hiermee te maken heeft. Over het algemeen is het zo dat een docent bouwkunde theorielessen en praktijklessen verzorgt, maar dit kan per school en soort opleiding verschillen. Enkele belangrijke aandachtsgebieden als docent bouwkunde zijn vaktermen, constructies, bouwtechnieken, restauratie, veiligheid en architectuur. Ook het veilig kunnen werken met verschillende houtbewerkingsmachines is erg belangrijk voor bouwleerlingen. Een docent bouwkunde is over het algemeen een docent die ook over de nodigde praktijkervaring beschikt, omdat het verzorgen van praktijklessen om de nodige kennis en ervaring zal vragen als docent bouwkunde. Het hoeft niet zo te zijn dat een docent bouwkunde over praktijkervaring beschikt, maar dit is wel meegenomen. Als docent bouwkunde zal je in veel gevallen werkzaam zijn binnen het middelbaar beroepsonderwijs of geef je les aan een regionaal opleidingsinstituut waarbinnen leerlingen praktijklessen en praktijkervaring kunnen opdoen. Als docent bouwkunde moet je beschikken over de juiste didactische vaardigheden, echter is het voor een docent bouwkunde in het algemeen ook belangrijk dat je beschikt over technisch inzicht, omdat het leren bouwen niet alleen met theorielessen te maken heeft.

Lees verder...

Opleiding tot Docent bouwkunde

Welke opleiding is nodig om Docent bouwkunde te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Docent bouwkunde? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Docent bouwkunde

Wat is het salaris en tarief van een Docent bouwkunde? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent bouwkunde in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl