Docent maatschappijleer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Docent maatschappijleer?

Een docent maatschappijleer is verantwoordelijk voor het onderwijzen van maatschappijleer op middelbare scholen. Denk hierbij aan politicologische en sociologische thema's, die iedereen aangaan. Andere vakken en disciplines die niet los gezien kunnen worden van maatschappijleer zijn recht, economie en geschiedenis. Welke onderwerpen een docent maatschappijleer precies zal behandelen kan per studiejaar verschillen, maar over het algemeen zal er veel aandacht zijn voor actualiteiten, zoals verkiezingen, humanitaire rampen of milieukundige onderwerpen. In de meeste gevallen zal een docent maatschappijleer de leerstof proberen af te stemmen op mogelijke actualiteiten, om de les extra interessant te maken. Het is aan de docent maatschappijleer de taak om deze onderwerpen om te vormen in lesmateriaal voor de leerlingen. Maatschappijleer kan tegenwoordig ook voorkomen onder de benaming loopbaan en burgerschap, afhankelijk van de school waaraan een docent maatschappijleer onderwijs geeft. Maatschappijleer moet breed gezien worden en kan in het kort het makkelijkste omschreven worden als de samenleving en alle voorkomende maatschappelijke problemen binnen de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan politiek, verkeersproblemen, drugsproblematiek en aan levensovertuigingen. Om als docent maatschappijleer op een interessante manier les te kunnen geven is het belangrijk dat de besproken onderwerpen de leerlingen raken. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom er redelijk vaak gekozen wordt voor actualiteiten. Omdat maatschappijleer hoofdzakelijk draait om politicologische en sociologische thema's is er eigenlijk automatisch sprake van actualiteit, omdat deze twee thema's altijd actueel zijn. Dit neemt niet weg dat er ook aandacht kan zijn voor andere onderwerpen, zoals geschiedenis. Bij moeilijke of gevoelige onderwerpen kan het voorkomen dat leerlingen het totaal niet eens zijn, wat stevige discussies kan losmaken onder de leerlingen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Docent maatschappijleer

Wat is het salaris en tarief van een Docent maatschappijleer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent maatschappijleer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Docent maatschappijleer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Docent maatschappijleer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl