Technicus

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Technicus?

Een technicus is een persoon, onderzoeker of wetenschapper die werkzaam is binnen de techniek. Het beroep technicus komt in de praktijk voor op alle niveaus van Mbo-niveau tot universitair niveau. Techniek is een breed begrip dat betrekking kan hebben op verschillende vakgebieden en branches. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een technicus het beste omschrijven als het uitvinden, ontwerpen en mogelijk maken van technische voorwerpen, die door de mens bedacht en gemaakt zijn. Het maakt verder niet uit of dit betrekking heeft op computers, telefoons of op gebouwen. Wel bestaan er binnen de techniek verschillende opleidingen, die ook per branche en vakgebied kunnen verschillen. Techniek betreft in alle gevallen vakmensen, omdat techniek om specifieke kennis en vaardigheden vraagt. Het worden van een goede technicus is dan ook alleen mogelijk door het volgen van een passende erkende opleiding. Het beroep technicus is aan te merken als populair beroep, omdat binnen het bedrijfsleven goede technici onmisbaar zijn. Een andere benaming voor technicus is soms ook wel techneut. In het kort kunnen we de inhoudelijke werkzaamheden van een technicus het beste omschrijven als het ontwerpen, bouwen en onderhouden van technische apparaten, bouwwerken, machines of installaties. Specialistische kennis is belangrijk als technicus, omdat het repareren van voertuigen om andere technische kennis vraagt dan het ontwerpen van nieuwe installaties of machines. Daarnaast is het zo dat technici theoretische en praktijkgericht werkzaam kunnen zijn. Theoretische technici moeten meestal aangemerkt worden als wetenschappelijk onderzoeker. Praktijkgerichte technici zijn bijvoorbeeld werkzaam als monteur, ingenieur of als werktuigbouwkundige. Deze vaklieden zijn op verschillende manieren werkzaam binnen de techniek. Binnen de techniek speelt bijscholing een belangrijke rol, omdat innovatie en vernieuwing iedere dag van toepassing zijn op de techniek.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Technicus

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Technicus

Wat is het salaris en tarief van een Technicus? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Technicus in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Technicus

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Technicus bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl