Docent Frans

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Docent Frans?

Een docent Frans is verantwoordelijk voor het onderwijzen van de Franse taal aan leerlingen en/of studenten, wat betrekking kan hebben op verschillende scholen en niveaus. Een docent Frans zal over het algemeen les geven binnen het voortgezet onderwijs of het volwassenenonderwijs. Afhankelijk van het niveau zal de docent Frans de woordenschat en grammatica met betrekking tot de Franse taal van de leerlingen proberen te verhogen door middel van het geven van les. Deze lessen kunnen schriftelijk uitgevoerd worden, maar ook door middel van kijk- en luisteroefeningen. De Franse taal wordt door veel Nederlanders als tweede of derde taal gesproken en is een belangrijke taal voor Nederlanders. De Franse taal is voor Nederlanders niet de makkelijkste taal om te leren, omdat de Franse taal toebehoort tot de Romaanse talen. Toch is de Franse taal wel een belangrijke taal voor Nederlanders, omdat de meeste Nederlanders regelmatig in Frankrijk komen voor vakantie. Daarnaast is het zo dat de meeste Fransen geen Engels spreken, waardoor de communicatie lastig is voor Nederlanders. Een docent Frans is dus verantwoordelijk voor het bijbrengen van de Franse taal aan leerlingen. Het bijbrengen van een vreemde taal, zoals Frans, zal in de meeste gevallen stap voor stap gedaan worden door middel van verdieping. Ook het regelmatig afnemen van schriftelijke en mondelinge toetsen behoort tot de werkzaamheden van een Docent Frans. Van een docent Frans mag verwacht worden dat hij of zij zelf de Franse taal mondeling en schriftelijk uitstekend zal beheersen. De mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden van een docent Frans moeten dan ook goed zijn. Als docent Frans moet je ook over didactische vaardigheden beschikken om leerlingen op een goede manier les te kunnen geven. Ook het op een boeiende en vooral inspirerende manier les geven is belangrijk als docent Frans. Vanzelfsprekend kan een docent Frans ook les geven aan volwassenen, die de Franse taal willen leren beheersen.

Lees verder...

Opleiding tot Docent Frans

Welke opleiding is nodig om Docent Frans te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Docent Frans? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Docent Frans

Wat is het salaris en tarief van een Docent Frans? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent Frans in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Docent Frans

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Docent Frans bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl