Docent aardrijkskunde

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Docent aardrijkskunde?

Een docent aardrijkskunde is verantwoordelijk voor het geven van aardrijkskundeles aan leerlingen of studenten, afhankelijk van de soort school waarvoor de docent aardrijkskunde werkzaam is. Aardrijkskunde is een wetenschappelijke discipline, die zich bezighoudt met het bestuderen van het aardoppervlak. Dit heeft niet alleen betrekking op het in kaart brengen van landen of plaatsen, omdat aardrijkskunde ook betrekking heeft op cultuur, plantenleven en de dierenwereld. Ook het milieu speelt een belangrijke rol binnen aardrijkskunde. Aardrijkskunde is een brede wetenschappelijke discipline, die bestaat uit verschillende zelfstandige wetenschappen. Een andere benaming voor aardrijkskunde is ook wel geografie. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een docent aardrijkskunde het beste omschrijven als het voorbereiden en geven van onderwijskundige aardrijkskundelessen aan leerlingen of studenten. Wat er precies onderwezen wordt is afhankelijk van de soort school en het niveau, omdat aardrijkskunde op verschillende niveaus onderwezen kan worden. Als docent aardrijkskunde is het belangrijk om leerlingen of studenten te enthousiasmeren voor aardrijkskunde, omdat aardrijkskunde eigenlijk voor iedereen belangrijk is. Daarnaast is aardrijkskunde een leuk vak en vooral een boeiend vakgebied. Vanzelfsprekend moet een docent aardrijkskunde beschikken over didactische vaardigheden om aardrijkskunde op de juiste manier te kunnen onderwijzen aan leerlingen of studenten. De meeste leerlingen krijgen zowel op de lagere en op de middelbare school te maken met aardrijkskunde. Zoals eerder omschreven heeft aardrijkskunde niet alleen betrekking op landen of hoofdsteden. Binnen aardrijkskundelessen is er ook aandacht voor economische geografie. Economische geografie heeft betrekking op het klimaat, de geologie en sociaal-politieke factoren die van invloed kunnen zijn op de aarde.

Lees verder...

Opleiding tot Docent aardrijkskunde

Welke opleiding is nodig om Docent aardrijkskunde te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Docent aardrijkskunde? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Docent aardrijkskunde

Wat is het salaris en tarief van een Docent aardrijkskunde? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent aardrijkskunde in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Docent aardrijkskunde

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Docent aardrijkskunde bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl