Docent omgangskunde

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Docent omgangskunde?

Een docent omgangskunde is een docent die werkzaam is binnen het mbo, beroeps- en volwassenenonderwijs en het vmbo. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een docent omgangskunde omschrijven als het aanleren van de juiste omgangsvormen aan leerlingen. Als docent omgangskunde geef je dus les in omgangskunde, dat onder andere betrekking heeft op algemene sociale vaardigheden en waardigheden. Als docent omgangskunde zal je in de meeste gevallen niet alleen met leerlingen werken, maar ook met de docenten waarmee de leerlingen te maken hebben. Daarnaast zal een docent omgangskunde zich bezighouden met stagebegeleiders, die leerlingen begeleiden tijdens hun stageperiode. Een docent omgangskunde is dus gespecialiseerd in het geven van lessen gericht op de persoonlijke en professionele ontwikkeling van leerlingen. Over het algemeen zal dit betrekking hebben op communicatieve en sociale vaardigheden, zelfreflectie en coachingsvaardigheden. De werkzaamheden van een docent omgangskunde zijn aan te merken als belangrijke werkzaamheden, omdat het voor leerlingen erg belangrijk is om de juiste vaardigheden aan te leren met betrekking tot de toekomstige beroepshouding en algemene sociale vaardigheden. Dit betreft vooral beroepen waarbinnen de juiste professionele houding of omgangsvorm belangrijk is, omdat de leerlingen bijvoorbeeld te maken krijgen met cliënten of met klanten. Als docent omgangskunde heb je te maken met psychologie, sociologie, onderwijskunde en pedagogiek. Omgangskunde is een vakgebied dat niet onderschat moet worden. Leerlingen hebben te maken met ontwikkelingsprocessen waarbij de juiste begeleiding belangrijk is. Als docent omgangskunde is het belangrijk dat je beschikt over didactische vaardigheden, echter is het ook belangrijk dat je beschikt over goede sociale vaardigheden. Ook communicatie en coaching zijn belangrijke vaardigheden als docent omgangskunde.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Docent omgangskunde

Wat is het salaris en tarief van een Docent omgangskunde? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent omgangskunde in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Docent omgangskunde

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Docent omgangskunde bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl