Leraar basisonderwijs

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Leraar basisonderwijs?

Een leraar basisonderwijs geeft les aan kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar en geeft onderwijs in verschillende vakken, zoals in rekenen, taal, muziek, geschiedenis, tekenen en handvaardigheid. Een leraar basisonderwijs is dus verantwoordelijk voor het onderwijzen van verschillende vakken en kan daarom aangemerkt worden als allround leerkracht. De basisschool is een belangrijke periode voor kinderen, omdat kinderen zich tijdens deze periode sterk ontwikkelen. Een leraar basisonderwijs zal zich dan ook niet alleen richten op het geven van les, omdat een leraar basisonderwijs ook verantwoordelijk is voor het begeleiden van kinderen in hun sociale en emotionele ontwikkelingen. Dit heeft ook betrekking op het ingrijpen als een leraar basisonderwijs merkt dat er bepaalde problemen ontstaan. Het alert zijn op kinderen die afwijkend gedrag vertonen is belangrijk om te voorkomen dat leerlingen onnodig slecht presteren. In dat geval is een leraar basisonderwijs verantwoordelijk voor het bieden van extra ondersteuning. De werkzaamheden van een leraar basisonderwijs zijn divers te noemen, zoals het voorbereiden van lessen, het afnemen van toetsen, het nakijken van toetsen en het organiseren van activiteiten. Daarnaast zal een leraar basisonderwijs regelmatig contact onderhouden met de ouders van kinderen en andere specialisten, die betrokken kunnen zijn bij kinderen. Als leraar basisonderwijs heb je te maken met verplichte vakken, echter kunnen er ook niet verplichte vakken gegeven worden. Denk bijvoorbeeld aan godsdienstles, Engels of aan Duits. Het zijn meestal de deelnemers van de medezeggenschapsraad, die bepalen welke niet verplichte vakken extra onderwezen worden op de basisschool. De inhoudelijke werkzaamheden van een leraar basisonderwijs kunnen wel verschillen per groep, omdat een leraar basisonderwijs werkzaam kan zijn met leerlingen van verschillende leeftijden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Leraar basisonderwijs

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Leraar basisonderwijs

Welke opleiding is nodig om Leraar basisonderwijs te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Leraar basisonderwijs? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Leraar basisonderwijs

Wat is het salaris en tarief van een Leraar basisonderwijs? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Leraar basisonderwijs in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Leraar basisonderwijs

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Leraar basisonderwijs bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl