Leraar basisonderwijs

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Leraar basisonderwijs?

Een leraar of lerares in het basisonderwijs geeft les aan kinderen in de leeftijd tussen vier en twaalf jaar en geeft onderwijs in verschillende vakken zoals in rekenlessen, taallessen en bijvoorbeeld tekenlessen. Andere vakken zoals gym- en godsdienstles worden meestal wel door gespecialiseerde leraren gegeven, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Een leraar basisonderwijs geeft dus geen les in specifieke vakken aan leerlingen maar geeft les in diverse vakken. De basisschool is voor leerlingen belangrijk, omdat tijdens deze periode kinderen zich sterk zullen ontwikkelen. Een leraar basisonderwijs zal zich dan ook niet alleen richten op geven van les, omdat een leraar basisonderwijs zich juist ook zal richten op het bijbrengen van sociale en emotionele ontwikkelingen van kinderen. Aan het einde van hun basisschoolperiode zullen er belangrijke keuzes gemaakt moeten worden, die bepalend zullen zijn voor de rest van iemands leven. De werkzaamheden van een leraar basisonderwijs zijn dan ook zeer divers te noemen, zoals het voorbereiden van lessen, het afnemen van toetsen, het nakijken van toetsen en het organiseren van activiteiten. Daarnaast zal een leraar basisonderwijs veelvuldig contact onderhouden met de ouders van kinderen en andere specialisten die betrokken kunnen zijn bij de kinderen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Leraar basisonderwijs

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Leraar basisonderwijs

Welke opleiding is nodig om Leraar basisonderwijs te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Leraar basisonderwijs? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Leraar basisonderwijs

Wat is het salaris en tarief van een Leraar basisonderwijs? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Leraar basisonderwijs in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl