Onderwijsassistent

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Onderwijsassistent?

Een onderwijsassistent c.q. onderwijsondersteuner is een belangrijke aanvulling voor scholen en leerkrachten. Een onderwijsassistent kan actief zijn in verschillende vormen van onderwijs, zoals het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. Tevens is het niet ongebruikelijk dat een onderwijsassistent binnen het volwassenonderwijs voorkomt. De diverse taken van een onderwijsassistent zijn voornamelijk ondersteunend, zoals het leren aankleden, helpen opruimen, orde handhaven, het leren luisteren en het samenstellen van lesmateriaal. De functie onderwijsassistent is de laatste jaren steeds populairder geworden en komt inmiddels op heel veel scholen al voor.

Lees verder...

Opleiding tot Onderwijsassistent

Welke opleiding is nodig om Onderwijsassistent te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Onderwijsassistent? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Onderwijsassistent

Wat is het salaris en tarief van een Onderwijsassistent? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Onderwijsassistent in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl