Opleider en cursusleider

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Opleider en cursusleider?

Een opleider en cursusleider is verantwoordelijk voor het onderwijzen of bijscholen van mensen. De benaming opleider en cursusleider moet vrij algemeen gezien worden, omdat er verschillende opleiders en cursusleiders zijn, die kunnen beschikken over verschillende bevoegdheden en verantwoordelijkheden. De opleidingssector is groot te noemen en kan betrekking hebben op alle denkbare branches. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een opleider en cursusleider het beste omschrijven als het geven van onderwijsprogramma's aan leerlingen, studenten of cursisten, met het doel om bepaalde kennis of vaardigheden bij te brengen. Afhankelijk van de opleiding en cursus kan een opleider en cursusleider verantwoordelijk zijn voor persoonlijke begeleiding en voor het afnemen van examens. Ook binnen het bedrijfsleven spelen opleidingen en cursussen een belangrijke rol. Er bestaan dan ook veel opleidingen en cursussen, die gericht kunnen zijn op verschillende doelgroepen. Het is niet zo dat alle opleidingen en cursussen die aangeboden worden, erkende opleidingen zijn. Een opleiding of cursus kan ook gewoon leerzaam zijn, zonder dat er sprake is van een erkende opleiding of cursus. Het is ook niet zo dat alle opleiders en cursusleiders over onderwijsbevoegdheid hoeven te beschikken, omdat dit per opleider en cursusleider kan verschillen. In alle gevallen is een opleider en cursusleider wel verantwoordelijk voor het bijbrengen van kennis of vaardigheden. In de meeste gevallen zal de term opleider en cursusleider inhouden dat het volwasseneneducatie betreft. Denk bijvoorbeeld aan mensen die moeite hebben met lezen of schrijven, aan mensen die willen leren programmeren, of aan mensen die een andere carrière willen. De benaming opleider en cursusleider hoeft geen betrekking te hebben op volwaardige onderwijskundigen, omdat ook ervaringsdeskundigen werkzaam kunnen zijn als opleider en cursusleider.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Opleider en cursusleider

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Opleider en cursusleider

Wat is het salaris en tarief van een Opleider en cursusleider? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Opleider en cursusleider in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Opleider en cursusleider zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Opleider en cursusleider

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Opleider en cursusleider bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl